Thumbnail 1
 LEKSIKON NOVČANIH JEDINICA - Zvonimir Jakobović slika 1
Školska knjiga logo

LEKSIKON NOVČANIH JEDINICA - Zvonimir Jakobović

Šifra proizvoda: 6VKXJG

Cijena

13,14 €

Cijena sadrži PDV

    Dobavljivo po narudžbiDostava kroz 11-20 radnih dana

    DinersVisaMasterCardMaestroKEKS PayPaypal

    Priručnik vrsnoga leksikografa jedinstven je na hrvatskom jeziku, a tematika kojom se bavi može se naći sustavno obrađena samo na «velikim» jezicima.
    Leksikon novčanih jedinica dr. sc. Zvonimira Jakobovića obrađuje nazive, postanak, definicije i...

    Pročitaj više
    Priručnik vrsnoga leksikografa jedinstven je na hrvatskom jeziku, a tematika kojom se bavi može se naći sustavno obrađena samo na «velikim» jezicima.

    Leksikon novčanih jedinica dr. sc. Zvonimira Jakobovića obrađuje nazive, postanak, definicije i međusobne odnose novčanih jedinica pa će biti koristan svima koji istražuju nastanak novčanih jedinica, od njihovih prapočetak a do danas. Leksikon daje podatke o starim novčanim jedinicama koje se spominju u starijoj literaturi, starim dokumentima ili narodnim poslovicama, te o svim novčanim jedinicama koje su danas u uporabi. Podatci o suvremenim novčanim jedinicama su prema stanju pri dovršetku Leksikona, pri čemu se očekuju i mnoge promjene, osobito zbog postupnoga uvođenja eura u europskim zemljama.
    U Leksikonu su obrađene novčane jedinice ponajprije kakve su se kroz povijest rabile na našim prostorima, na tlu Hrvatske i u njezinu okruženju, a koje su se na različite načine ispreplitale i mijenjale. Obrađene su i novčane jedinice koje su vremenski ili prostorno daleko, ali su na neki način utjecale, ili još i danas utječu na kulturni život (kao što su to biblijske i antičke novčane jedinice), ili na gospodarski život (kao što je to američki dolar ili japanski jen). Za suvremene novčane jedinice dan je i važeći slovni ISO-kod, kako bi se te jedinice pouzdanije prepoznavale.

    Leksikon je podijeljen u dva dijela, u prvom se jezgrovito prikazuju osnovni pojmovi o novcu, a u drugom je abecedni popis novčanih jedinica.

    Knjiga je pouzdan izvor podatak a znanstvenicima i drugim stručnjacima, ali i znatiželjnim laicima koji žele imati pri ruci potpun i točan izvor informacija o novčanim jedinicama, njihovu značenju, podrijetlu ili etimologiji njihovih naziva.
     
    Šifra: 061990
    ISBN: 978-953-0-61990-6
    Broj stranica: 96
    Uvez: broširani
    Format: 13 × 19 cm

    Dobavljivo po narudžbiDostava kroz 11-20 radnih dana

    DinersVisaMasterCardMaestroKEKS PayPaypal

    Slični proizvodi