Thumbnail 1
 KAD LASTE NISKO LETE - KNJIGA PUČKE PROGNOZE - Milan Sijerković slika 1
Školska knjiga logo

KAD LASTE NISKO LETE - KNJIGA PUČKE PROGNOZE - Milan Sijerković

Šifra proizvoda: QGR5EK

Cijena

21,24 €

Cijena sadrži PDV

    Dobavljivo po narudžbiDostava kroz 11-20 radnih dana

    DinersVisaMasterCardMaestroKEKS PayPaypal

    Knjiga je iz područja pučke meteorologije i donosi osnove „proricanja” vremena prema znakovima u prirodi. Prvenstveno se odnosi na kratkoročno proricanje vremena, za najviše tri dana, ali se u pojedinim slučajevima naznačuju i dugoročne vremenske...

    Pročitaj više
    Knjiga je iz područja pučke meteorologije i donosi osnove „proricanja” vremena prema znakovima u prirodi. Prvenstveno se odnosi na kratkoročno proricanje vremena, za najviše tri dana, ali se u pojedinim slučajevima naznačuju i dugoročne vremenske prognoze.

    Prirodni znakovi mogu biti iz živoga svijeta (životinje i biljke) i neživog. Najveći se dio knjige odnosi na pripovijesti o prognostičkom „umijeću” pojedinih kukaca, kolutićavaca, vodozemaca, peradi, ptica, domaćih životinja, divljih životinja, ribai biljaka.

    Radi cjelovitosti problematike, nisu izostavljena ni najbitnija obilježja predviđanja vremena prema „neživim” dijelovima prirode: temperaturi, tlaku zraka i vjetru: naoblaci i oblacima: boji neba: izgledu nebeskih tijela: vidljivosti: atmosferskim pojavama: drugim prirodnim pojavama. Sva prognostička vremenska pravila protumačena su i s fizikalnoga gledišta, a istodobno su popraćena izvornim pučkim izrekama s našega područja.

    Knjiga je predočena u obliku kratkih „pričica”, zaokruženih cjelina koje se mogu čitati neovisno o drugome štivu. Osim poučnih sadržaja, pričice donose i pojedine zanimljivosti (primjerice, odnos pojedinih glasovitih osoba, poglavito spisatelja, prema pučkoj meteorologiji).

    Knjiga obiluje zanimljivim fotografijama koje prate svaku priču.
     
    Šifra: 061483
    ISBN: 978-953-0-61483-3
    Broj stranica: 280
    Uvez: BROŠIRANI UVEZ
    Format: 16,6x22,5 cm

    Dobavljivo po narudžbiDostava kroz 11-20 radnih dana

    DinersVisaMasterCardMaestroKEKS PayPaypal

    Slični proizvodi