Thumbnail 1
 ALFABETIST - BROŠIRANI UVEZ - Torsten Petterson slika 1
Školska knjiga logo

ALFABETIST - BROŠIRANI UVEZ - Torsten Petterson

Šifra proizvoda: KZRN66

Trenutno nedostupno

biblioteka LUMENLijepi mali park u tihom finskom selu Forshälla postaje mjesto zločina kada se u njemu otkrije tijelo brutalno ubijene žene. Žena je zadavljena, oči su joj iskopane i ubojica je na trbuhu žrtve urezao slovo A. Slučaj je povjeren...

Pročitaj više

Slični proizvodi

biblioteka LUMEN




Lijepi mali park u tihom finskom selu Forshälla postaje mjesto zločina kada se u njemu otkrije tijelo brutalno ubijene žene. Žena je zadavljena, oči su joj iskopane i ubojica je na trbuhu žrtve urezao slovo A. Slučaj je povjeren načelniku policije uspješnom istražitelju Haraldu Lindmarku. Lindmark jedva da započinje istragu kad se dogodi i drugo ubojstvo. Je li idilična Forshälla na udaru masovnog ubojice?



Pettersson je upotrijebio zanimljiv i za ovajžanr neobičan narativni postupak, u romanu se izmjenjuju poglavlja s različitim pripovjedačima, tako da je ostvarena višestruka perspektiva, svaki lik priča svoju verziju priče. Na taj je način istina izrelativizirana i postignut je dublji uvid u psihologiju svih likova, njihovih sudbina i onoga što ih motivira.





O AUTORU

Torsten Pettersson rođen je 1955. u Turku u Finskoj. 1990 se seli u Švedsku gdje počinje predavati književnost na Sveučilištu u Upssali. Napisao je niz kratkih priča i nekoliko zbirki poezije. Njegov prvi roman je Alfabetist nagrađen je te je izazvao popriličan interes u inozemstvu, prava su prodana u Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Španjolskoj, Češkoj i to je prvi dio trilogije: drugi je dio objavljen2010. a treći se očekuje.


Prevela sa švedskog Sonja Bennet
 
Šifra: 061809
ISBN: 978-953-0-61809-1
Broj stranica: 300
Uvez: BROŠIRANI UVEZ
Format: 15x23 cm
Trenutno nedostupno