Thumbnail 1
Akcija-13%
Dr. Oetker Domaće Vanilin Kiflice 370 g slika 1
Dr.Oetker logo

Dr. Oetker Domaće Vanilin Kiflice 370 g

Šifra proizvoda: 452ZEVM

Trenutno nedostupno

Obiteljske proslave, blagdanski stol i druženja nezamislive su bez mirisnih i prhkih vanilin kiflica, a sada je njihova priprema još jednostavnija i brža uz Dr. Oetker! Tradicionalni okus i receptura garantiraju uspjeh domaćih kolača baš kakve su radile naše bake. Jedno pakiranje Vanilin kiflica dolazi sa šećerom u prahu za posipanje i dovoljno je za pripremu 125 finih kiflica s prirodnom aromom vanilije.

Pročitaj više

Dr.Oetker Domaće Vanilin Kiflice 370 g

Jedno pakiranje Vanilin kiflica dolazi sa šećerom u prahu za posipanje i dovoljno je za pripremu 125 finih kiflica s prirodnom aromom vanilije.

Pakiranje sadrži: 350 g mješavine za tijesto, 20 g dekor šećera. Potrebno je dodati: 150 g omekšalog margarina ili maslaca, 1 žumanjak.

Vrijeme pečenja: 12 - 15 minuta, električna pećnica: 170 ºC, pećnica na vrući zrak: 150 ºC. Pridržavajte se uputa za vašu pećnicu!


Priprema:

1. Priprema tijesta:

Prvo zagrijte pećnicu prema uputama i obložite lim papirom za pečenje. Mješavinu za tijesto uspite u posudu za miješanje. Dodajte omekšali margarin ili maslac i žumanjak te uz pomoć električne miješalice (prvo najmanjom, zatim najvećom brzinom) izradite tijesto. Gotovu smjesu stavite na radnu površinu te izradite u glatko tijesto.

2. Oblikovanje:

Na lagano pobrašnjenoj radnoj površini izradite duge role debljine olovke i razrežite ih na 4 - 5 cm duge komade. Komadiće tijesta preradite u oblik kiflica i rasporedite ih na lim prekriven papirom za pečenje.

3. Pečenje:

Pecite u sredini pećnice. Vrijeme i temperaturu pečenja podesite prema Vašoj pećnici. Kiflice izvadite iz pećnice, povucite ih s papirom s lima i ostavite ih da se potpuno ohlade. Ohlađene kiflice pospite s dekor šećerom.

Sastojci za tijesto (350 g): PŠENIČNO BRAŠNO, šećer, PŠENIČNI ŠKROB, sredstvo za dizanje tijesta (E 450, E 500), prirodna aroma vanilije, sol.

Sastojci za dekor šećer (20 g): šećer, KUKURUZNI ŠKROB.

Može sadržavati: JAJA, MLIJEKO i ORAŠASTO VOĆE.

Skladištenje:  Čuvati na suhom mjestu i hladnom mjestu.

Uporaba:  Jedno pakiranje Vanilin kiflica dolazi sa šećerom u prahu za posipanje i dovoljno je za pripremu 125 finih kiflica s prirodnom aromom vanilije.


Sastojci: 

Sastojci za tijesto (350 g): PŠENIČNO BRAŠNO, šećer, PŠENIČNI ŠKROB, sredstvo za dizanje tijesta (E 450, E 500), prirodna aroma vanilije, sol.

Sastojci za dekor šećer (20 g): šećer, KUKURUZNI ŠKROB.

Može sadržavati:  JAJA, SOJU, MLIJEKO i ORAŠASTO VOĆE.Trenutno nedostupno