Od samog početka davne 1898. godine pa sve do danas Dr. Oetker Gustin fini jestivi škrob je provjeren dodatak pri kuhanju i pečenju kolača.
Pročitaj višeGustin je fini kukuruzni škrob koji se svestrano koristi u raznim jelima; služi za vezivanje krem juha i raznih umaka ili za još finije tijesto kolača, keksa, torta.
Gustin je proizvod koji prirodno ne sadrži gluten, a linija Dr. Oetker Gustin bez glutena proizvedena je u posebnim i kontroliranim uvjetima za sve ljubitelje bezglutenskih proizvoda.
Koristi se u tijestima tako da zamijenite dio brašna s Gustinom kako bi tijesto bilo sočnije.
Za vezivanje krem juha i umaka dodaje se u vruće jelo uz stalno miješanje i kratko se zavrije.
Koristi se prema individualnom receptu.
Od samog početka davne 1898. godine pa sve do danas Dr. Oetker Gustin fini jestivi škrob je provjeren dodatak pri kuhanju i pečenju kolača. Gustin je fini kukuruzni škrob koji se svestrano koristi u raznim jelima; služi za vezivanje krem juha i raznih umaka ili za još finije tijesto kolača, keksa, torta. Gustin je proizvod koji prirodno ne sadrži gluten, a linija Dr. Oetker Gustin bez glutena proizvedena je u posebnim i kontroliranim uvjetima za sve ljubitelje bezglutenskih proizvoda.
ZA VEZIVANJE TEKUĆINE:
Odmjerite potrebnu količinu Gustina. Prvo ga glatko promiješajte s manjim dijelom hladne tekućine iz recepta. Preostalu tekućinu zagrijte, dodajte umješani Gustin i zakuhajte uz stalno miješanje metlicom.
Primjena:
Za čvrste voćne nadjeve i punjenja (300-500 g pripremljenog voća, 250 ml voćnog soka, vode ili vina, šećera po želji ili receptu) preporučamo dodati 30g gustina.
Za Slatke i slane umake (500 ml tekućine (voćnog soka/ mlijeka ili juhe/ vode/ vina/ preostale tekućine), šećer, sol i začini po želji) preporučamo dodati 15 g gustina.
Volumen | 80 g |