Stolni mehanički sat Luj XVI. GALLO HERMLE slika 1
Stolni mehanički sat Luj XVI. GALLO HERMLE slika 2
Stolni mehanički sat Luj XVI. GALLO HERMLE slika 3
Stolni mehanički sat Luj XVI. GALLO HERMLE slika 4
Stolni mehanički sat Luj XVI. GALLO HERMLE slika 5
Stolni mehanički sat Luj XVI. GALLO HERMLE slika 6
Stolni mehanički sat Luj XVI. GALLO HERMLE slika 7
Stolni mehanički sat Luj XVI. GALLO HERMLE slika 8

Stolni mehanički sat Luj XVI. GALLO HERMLE

Šifra proizvoda: 49ERN2

Trenutno nedostupno

STOLNI MEHANIČKI SAT - VRHUNSKA REPLIKA
Ekskluzivna ponuda talijanske firme "Gallo" sa Hermle mehanizmom
Garancija: 3 godine

Pročitaj više
Sigurna kupovina

Opis proizvoda

Ovaj bogato ukrašen sat predstavlja reprodukciju stolnog sata u francuskom stilu iz 15.- 16. stoljeća. Tvorac originala po kojem je napravljena ova reprodukcija je umjetnik-majstor Mousset iz Pariza a nastao je 1719. godine. Sat nosi naziv prema francuskom kralju Louisu XVI. iz dinastije Bourbon.


Talijanska firma „GALLO“ iz Sant´Ippolita njeguje tradicionalni način vrhunske izrade satova u tehnici intarzije koju je naslijedila  od poznatih talijanskih intarzista kao što su Giovani Veronese, Giuliano i Benedetto da Maiano, Antonio Barili i Domenico del Tasso.


Firma „GALLO“ proizvodi prestižna djela istinske i ekskluzivne umjetnosti kao i raskošne reprodukcije starinskih majstora. Kućišta, brojčanici i klatna proizvedeni su na tradicionalni način u Italiji u firmi Gallo, a mehanizam dolazi iz njemačke firme Hermle. Rezultat tog spoja predstavljaju satovi koji čine savršeni spoj talijanskog dizajna i njemačke preciznosti.


* Kučište sata od drva sa ručno rađenim intarzijama od različitog drva.


* Fino izrađeni ornamenti od lijevane mjedi sa 24 Kt pozlatom, (French gold) .


* Brojčanik od mjedi pozlaćen sa brojevima od porculana ‘GALLO’ Italija.


* Pogon na opruge, navijanje ključem svakih 14 dana.


* mehanizam ‘’Hermle’’ -  Njemačka.


* Din-Don zvuk ( 2 zvonca) - na pola sata otkucava jedanput, na puni sat otkucava točan  broj sati.


Dimenzije: 740 x 370 x 160 mm


O intarzijama:


Ovaj sat izrađen je sa vrhunskim intarzijama. Riječ intarzija dolazi iz talijanskog jezika, (od intarsiare - umetati, ulagati), a označava tehniku dekoracije i izrade slikovitih mozaika umetanjem ornamenata ili figura od komadića raznobojnog drva, metala, slonove kosti, sedefa i sl. u osnovu od najčešće drvenih površina.


Različite vrste drveta se mogu koristiti za izvođenje intarzija, ali najčešće se rabe skupocjeni, rijetki i egzotični komadi orahovine, ebanovine, palisandrovine, mahagonija, te ružina i kruškova drva.


Ova tehnika potječe još iz doba egipatskih faraona, a bila je raširena u drevnoj Perziji, Indiji, Kini i Rimskom carstvu. Bogata vlastela Italije i Njemačke u 16. stoljeću je zapošljavala majstore intarzije za izradu dragocjenih predmeta pokućstva.


Vrlo zahtjevnom izradom, koja uključuje precizno rezanje, umetanje, struganje, guljenje, ljepljenje i poliranje površina raznobojnih komada furnira, nastala su kućišta ovih satova izuzetne ljepote i šarma.

O firmi "Hermle":

Obiteljska firma Franz Hermle & Sohn osnovana je 1922. g. i ima sjedište u Gosheimu, Švapska Jura, južna Njemačka. Firma Hermle najveći je svjetski proizvođač mehaničkih stolnih, zidnih i stojećih satova i vodeća u proizvodnji mehaničkih satnih mehanizama. Njena proizvodna linija sadrži preko 65 osnovnih satnih mehanizama najrazličitijeg dizajna.

Način plaćanja za fizičke osobe:
- na webshopu gotovinom (pouzećem) ili karticama na rate, Paypalom, netbankingom, virmanom ili općom uplatnicom u pošti, banci ili Fini.
Način plaćanja za pravne osobe:
- putem predračuna, virmanom ili općom uplatnicom u pošti, banci ili Fini.

Poštarina se naplaćuje prema cjeniku Hrvatske pošte (30-50,00 kn).