Jedna od najvažnijih hranjivih tvari iz prirode.
- 100% ekološka proizvodnja
- Podiže razinu energije
- Sprječava razne oblike alergije
- Jača imunološki sustav
- Potiče kardiovaskularni sustav
- Sirovo
Opis proizvoda
Pčelinja pelud BIO dobiva se iz peludi cvijeta, koji pčele skupljaju i prerađuju u košnicama. Pčele skupljaju na milijune zrnaca cvjetnog praha mikroskopske veličine te ih nektarom povezuju u mala zrna, koja su jednostavnija za primjenu i imaju slatkasti okus koji podsjeća na med.
Sastojci
Pčelinja pelud (Apis Mellifica)*
*iz ekološkog uzgoja
Kako i na što djeluje
Pčelinji pelud BIO se smatra jednim od najhranjivijih namirnica, jer sadrži gotovo sve hranjive tvari koje čovjek treba. Bogat je proteinima, vlaknima i antioksidantima (vitamin A).
Vitamin A ima ulogu u funkcioniranju imunološkog sustava i pridonosi održavanju zdrave kože i vida. Smatra se bogatim antioksidansom koji štiti stanice od oksidativnog stresa.
Primjena
Preporučeni dnevni unos za odrasle iznosi 3 do 4 žličice, a za djecu se preporučuje pola manja količina.
Pčelinji pelud se može konzumirati samostalno ili s tekućinom prije jela.
Hranjive vrijednosti
- Bogata prehrambenim vlaknima
- Izvor magnezija
- Izvor vitamina B
Hranjiva vrijednost
|
na 100g
|
Energetska vrijednost
|
1448 kJ / 346 kcal
|
Ukupno masti
|
2 g
|
od čega zasićene
|
1 g
|
Ugljikohidrati
|
88 g
|
od čega šećeri
|
47 g
|
Vlakna
|
10 g
|
Bjelančevine
|
4 g
|
Sol
|
<0,01 g
|
|
|
RDA na 100g
|
Magnezij
|
108 mg
|
29 %
|
Kalij
|
1491 mg
|
74 %
|
Vitamin
|
0,44 mg
|
31 %
|
Preporučeni unos za prosječnu odraslu osobu (8400 kJ / 2000 kcal).
Sadržaj soli je posljedica prirodno prisutnog natrija.
Zemlja podrijetla: Španjolska
Trenutno nedostupno