Za dašak Amerike više ne treba daleko putovati. Bez glutena, ukusno i jednostavno. Pustite mašti na volju te gotove Dolcela Gluten free Američke palačinke ili waffle prelijte čokoladnim preljevom, voćnim ili javorovim sirupom ili omiljenom Lino Ladom. Zasladite po želji kristal ili smeđim šećerom. Jedno pakiranje Gluten free Američkih palačinki i Waffla dovoljno je za 12 palačinki ili 8 waffla.
Pročitaj višeDolcela Američke Palačinke i Waffli 250g
Priprema
1. Pripremite 2 posude prikladne za miksanje. Odvojite bjelanjke od žutanjka.
2. U posudi u kojoj ste odvojili bjelanjke, električnom miješalicom miksajte bjelanjke u čvrsti snijeg.
3. U drugu posudu sa žutanjcima, usipajte sadržaj vrećice, dodajte 30 g šećera, 150 ml mlijeka i 100 ml ulja. Miksajte električnom miješalicom 2 – 3 minute. Potom pažljivo umiješajte prethodno izrađen snijeg od bjelanjaka i sve zajedno lagano špahtlicom izmiješajte kako bi dobili homogenu smjesu.
4. Nauljite i zagrijte tavu za palačinke. Pripremljenu smjesu ulijte u tavu kako bi palačinke bile promjera cca 10 cm. Pecite na srednjoj vatri do zlatne boje, najprije s jedne strane a potom i s druge.
Uputa za pripremu Waffli:
1. Slijedite pripremu u prve dvije točke (1. i 2.) kao i kod pripreme Američkih palačinki.
2. U drugu posudu sa žutanjcima, usipajte sadržaj vrećice, dodajte 60 g šećera, 100 ml mlijeka, 130 g otopljenog maslaca ili ulja. MIKSATI u homogenu smjesu.
3. Lagano umiješati snijeg od bjelanjaka u glavnu smjesu.
4. Peći u aparatu za vaffle, cca 45 sec. (prilagodite vrijeme pečenja svojem vaffel aparatu).
Čuvati: na suhom i hladnom mjestu.
Trajanje: 12 mjeseci.
Pakiranje: 250 g.
Sastojci
krumpirov škrob, kukuruzni škrob, rižina krupica, tvari za rahljenje (natrijev hidrogen karbonat, glukono-delta-lakton), kuhinjska sol, aroma, zgušnjivač (E 466).
Gluten | bez glutena |