Video nadzor- 8 WiFi bežične kamere AHD+500 Gb HDD + DVR slika 1

Video nadzor- 8 WiFi bežične kamere AHD+500 Gb HDD + DVR

  • Šifra: 9K45RJ4
Trenutno nedostupno

Set Video nadzora od 8 WiFi kamera koji je spreman za upotrebu odmah nakon uključivanja. 8 HD WiFi kamera i centralna jedinica u kojoj je Hard Disk od 500 GB koji služi za pohranu snimaka. Detektor pokreta, infracrveno snimanje za noćne snimke te praćenje kamera uživo sa mobitela.

Pročitaj više
Sigurna kupovina
Opis

Video nadzor- sve ono što vam treba za sigurnost vašeg doma, posla ili bilo kojeg drugog prostora. Vrlo jednostavno za instalaciju. Ovaj sistem posjeduje najnoviju Cloud tehnologiju koja vam omogućava uvid u kamere sa udaljenog mjesta iz bilo koje dijela svijeta jednostavno preko vašeg mobitela, tableta ili računala u realnom vremenu. Pomoću aplikacije koju besplatno možete skinuti sa Playstore (Android) ili App (Iphone) imate uvid svakog trenutka što se dešava

 

Kamere imaju ugrađene LED lampice koje omogućavaju izvrsnu sliku i u mraku uz Night Vision tehnologiju. Mogućnost spajanja mikrofona (kupuje se zasebno) za potpunu kontrolu. Ovaj sistem posjeduje i “motion detection” odnosno mogućnost obavještavanja vlasnika putem maila kada kamera detektira neki pokret. Razlučivost kamera je u HD-u, a sam NVR podržava kamere u Full HD rezoluciji što je više nego dovoljno za jasnu i bistru sliku. 

Kamere su bežične (WiFi - 8 kom) te kao takve se bežično spajaju na centralnu jedinicu bez potrebe spajanja žično svake od 8 kamera na centralnu jedinicu i provlačenja kablova. Svaka od tih WiFi kamera mora se spojiti na neki izvor napajanja kako bi radile. Kamere dolaze sa strujnim adapterom te svaka od njih mora biti uključena u utičnicu ili jednostavno spojena na neki izvor napajanja dovođenjem žica sa naponom 220V na strujni adapter kamere.


WiFi kao takav je bežićna tehnologija te je signal podložan slabljenju ovisno o preprekama između svake postavljene WiFi kamere i centralne jedinice koja zaprima njen signal. U idealnim uvjetima domet svake kamere je cca 25 metara otvorene linije tj. bez prepreka između WiFi kamere i centralne jedinice. Svaka prepreka (zid npr) predstavlja smanjenje WiFi signala pa tako kamere šalju signal centralnoj jedinici iz jedne u drugu sobu (dakle zid između soba) bez ikakvih problema dok ako je centralna jedinica udaljena od kamere sa više od dva zida (dvije sobe) postoji mogućnost gubljenja signala. U slučaju da je neka od kamere predaleko postavljena od centralne jedinice, pomoći će bilo koji WiFi extender (pojačivač signala) ili pak ih možete spojiti i žočno također na centralnu jedinicu LAN kabelom ( u tom slučaju nije potrebni napajanje jer LAN kabel napaja kameru).

Svaka kamera ima i senzor pokreta te odmah po pokretu dobija se obavijest na mobitel (preko instalirane aplikacije) ili na email.