Thumbnail 1
Hladno prešano ulje boljeg divljeg lana 250 ml slika 1
Matičnjak logo

Hladno prešano ulje boljeg divljeg lana 250 ml

Šifra proizvoda: JJ2XQAE

Cijena

96,00 kn12,74 €

Cijena sadrži PDV

    Dostupno odmahDostava kroz 2-5 radnih dana

    DinersVisaMasterCardMaestroKEKS PayPaypal

    Bogato antioksidansima, visoke stabilnosti i otporno na oksidaciju

    Pogodono za začinjavanje hrane, kuhanje na visokim temperaturama, ali ne i za prženje

    Ugodan bademasti okus i prirodni izvor esencijalnih masnih kiselina

    *Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 300 kn

    Pročitaj više

    Savršena mjera (zlatni rez) zaista postoji i očituje se u čitavoj prirodi, a mi smo je pronašli u ulju iz sićušne sjemenke nježnog latinskog imena: Camelina sativa. U nas je malo poznata i to najčešće kao podlanak: u nekim zemljama je nazivaju i bolji ili divlji lan, sibirski lan, a najljepše joj tepaju na engleskom: gold of pleasure ili doslovce “zlato užitka“.

    Ulje se dobiva hladnim postupkom mehaničkog prešanja sjemenki podlanka. Ono je jedan od najboljih prirodnih izvora nezasićenih masnih kiselina: sadrži 35-40% omega-3 i 15-20% omega-6 višestruko nezasićenih masnih kiselina i oko 16% omega-9 nezasićene masne kiseline.

    Bogato je i antioksidansima kao što su tokoferoli pa se odlikuje visokom stabilnošću i otpornošću na oksidaciju (vitamina E sadrži 110mg/100g).

    Bogato je za začinjavanje hrane (ali ne za prženje, odnosno kuhanje na visokim temperaturama), ugodnog je bademastog okusa, a kao prirodni izvor esencijalnih masnih kiselina najbolja je podrška dobrom zdravlju.

    Ulje podlanka poznato kao i ulje boljeg lana učinkovita je zamjena za lan (ulje podlanka po sastavu je esencijalnih masnih kiselina gotovo identična ulju lana, no prednost mu je značajno veća stabilnost).

    Posebno preporučujemo uljno-proteinsku dijetu na naš način – inspiriranu velikim postignućima njemačke znanstvenice Johanne Budwig. Na osnovu svojih dugogodišnjih istraživanja postavila je pravila uljno-proteinske prehrane, čija je svrha stvaranje uvjeta da se omega-3 iz kiseline topive u uljima promijeni u kiselinu topivu u vodi. Dobitnu kombinaciju čini dobro ulje i dobri proteini. Dr. Budwig našla ih je u sjemenkama lana, lanenom ulju i svježem kravljem siru, a mi nestabilno i oksidaciji sklono ulje lana zamjenjujemo uljem podlanka (bolji lan).

    Dostupno odmahDostava kroz 2-5 radnih dana

    DinersVisaMasterCardMaestroKEKS PayPaypal