Otkrij zašto ne bi želio biti vitez u srednjem vijeku slika 1
Naklada Nika logo

Otkrij zašto ne bi želio biti vitez u srednjem vijeku

Šifra proizvoda: M56NZRG

Cijena

29,00 kn

Dostupno odmahDostava kroz 3-7 radnih dana

Prosječan život srednjovjekovnog viteza obuhvaća razne rutinske zadatke kao što su križarski pohodi, opsade, dugotrajni ratovi u nepoznatim zemljama, nošenje glomaznog i teškog oklopa, kuga, glad, ozljede...

Pročitaj više
Sigurna kupovina

Opis proizvoda

A da bi uopće postao vitez moraš imati plemenito podrijetlo i proći tešku i dugotrajnu obuku. Uz to, moraš poznavati dvorsku etiketu, biti uljudan, galantan, plemenit, otmjen, hrabar, velikodušan, pobožan...

Zatim, moraš biti ugodan sugovornik i zanimljiv družbenik kralju u njegovim razbibrigama. Naravno, ima tu i dobrih stvari kao što je, na primjer, život u dvorcu u kojem, istina, nema grijanja, namještaj je neudoban, posvuda vlada propuh a u kožu se uvlači zadah otpadnih voda – ali ne treba biti sitničav. Što je to u usporedbi sa slavom i sjajem viteštva? Ako ti se takav život ipak čini suviše teškim prouči savjete na rubovima stranica – mogli bi ti koristiti.

Naslov iz serijala knjiga "Ne bi želio biti..." nastoji djeci približiti povijesne događaje i uz široki raspon suvremenih, znanstvenih i prirodoslovnih tema pokazati kako povijest može biti zabavna i uzbudljiva. Sama serija, koja je namijenjena za uzrast od 9 do 15 godina, temelji se na ideji da čitatelj ulazi u priču kao glavni junak i na taj način sudjeluje u uzbudljivim povijesnim događajima. Na ovaj se način djetetu pruža mogućnost da na vlastitoj koži iskusi kakav je bio pravi život istraživača, moreplovaca, pirata, astronauta, gladijatora, robova i ostalih likova iz ovog serijala i sazna što sve nikada, nikako, nipošto ne bi želio biti.

Važno je naglasiti kako je posebna pažnja posvećena obogaćivanju vokabulara promišljenim uvođenjem novih termina na ležeran i nenametljiv način. Uz to, knjiga je popraćena kazalom i rječnikom s dodatnim objašnjenjima i informacijama.

Specifikacija
Isbn9539982065
Uvezmeki
Format23‚5×26 cm
Uzrast7-15 g
AutoricaFiona Macdonald
IlustratorDavid Antram
Broj stranica32