Bialetti kafetijere, originalnog osmerokutnog oblika koji omogućuje optimalno raspoređivanje topline i vitkog izgleda inspiriranog tijelom žene, nisu se dizajnerski ni tehnički puno promijenile od prve Moka Express kafetijere koja je započela pravu malu revoluciju u pripremi kave. Klasičnog dizajna, elegancije i tehnološke jednostavnosti, no ipak visokokvalitetne i sigurne, kafetijere su vremenom dovedene do savršenstva. Bilo da se radi o klasičnoj aluminijskoj ili onoj od inoxa pogodnoj za indukciju, svaka će pripremiti vrhunsku moka kavu. Bialetti kafetijere stvorit će bogat, autentičan espresso u samo nekoliko minuta.
Iako se mogu upotrebljavati na različitim vrstama štednjaka (ali nikada i nikako ih ne smijete koristiti u pećnicama ili mikrovalnim uređajima), nisu sve kafetijere pogodne za indukciju. Stoga, trebaju li vam one za indukciju, obratite pažnju na inox modele namijenjene za indukciju. Tehničke karakteristike: Kako bi vaša kafetijera dugo godina ostala ispravna preporučuje se ručno pranje toplom vodom bez snažnih deterdženata. Također, kafetijere su namijenjene isključivo korištenju vode i kave, nikada u njih nemojte ulijevati druge tekućine osim vode ni stavljati ništa osim kave. Neka vaša Bialetti kafetijera uvijek bude dobro zatvorena, ispravna i neoštećena kada ju upotrebljavate.
Način pripreme moka kave
Ovisno o veličini moka posude, uliti hladnu vodu do naznačene oznake na otvoru na donjem dijelu posude. Kavu rahlo usite u za to predviđeno sito. Kava se kuha na temperaturi vrenja do završetka ekstrakcije. Nemojte stavljati vatru na najjače. Radi očuvanja arome kave kafetijeru je nakon kuhanja potrebno maknuti s vatre. Prije prve upotrebe, kafetijeru dobro isperite vodom i napravite prvu pripremu kave koju potom bacite.
Trenutno nedostupno