Rossmax Toplomjer Digitalni s fleksibilnim vrhom slika 1
Rossmax Toplomjer Digitalni s fleksibilnim vrhom slika 2
Rossmax Toplomjer Digitalni s fleksibilnim vrhom slika 3
Rossmax Toplomjer Digitalni s fleksibilnim vrhom slika 4
Rossmax Toplomjer Digitalni s fleksibilnim vrhom slika 5
Šifra: R535ZM
Rossmax logo

Rossmax Toplomjer Digitalni s fleksibilnim vrhom

Trenutno nedostupno

Rossmax Toplomjer Digitalni s fleksibilnim vrhom
Rossmax TG 380 digitalni je toplomjer s fleksibilnim vrhom za oralnu, rektalnu i pazušnu uporabu.
Ovaj digitalni medicinski toplomjer omogućava brzo i vrlo precizno očitanje temperature ljudskog...

Pročitaj više
Sigurna kupovina

Opis proizvoda

Rossmax Toplomjer Digitalni s fleksibilnim vrhom

Rossmax TG 380 digitalni je toplomjer s fleksibilnim vrhom za oralnu, rektalnu i pazušnu uporabu.

Ovaj digitalni medicinski toplomjer omogućava brzo i vrlo precizno očitanje temperature ljudskog tijela. Molimo Vas da najprije u potpunosti pročitate upute. Kvaliteta toplomjera je potvrđena i u skladu je s odredbama EC direktive 93/42/EEC (Direktiva o medicinskim uređajima) i Europskog standarda EN 12470-3 :2000, Klinički termometri - 3.dio: Radna svojstva kompaktnih električnih termometara (neprediktivnih i prediktivnih).

Način uporabe

  1. Pritisnite tipku ON/OFF. Na zaslonu će se tijekom 2 sekunde prikazati svi simboli i toplomjer će se oglasiti zvukom “bip”
  2. Ako otpustite tipku ON/OFF, uređaj će prikazati posljednju izmjerenu temperaturu tijekom 2 sekunde. Zatim će prikazati temperaturu samotestiranja – 37,0ºC (98,6 ºF), a zatim LoºC (LoºF) (najnižu temperaturu).
  3. Obrišite senzor krpicom umočenom u alkohol ili ga umočite u alkohol kako biste ga dezinficirali. Postavite senzor na mjesto mjerenja – usta, rektum ili aksilu (pazuh).
  4. Kada znak za stupnjeve, ºC, (ºF) prestane treperiti (obično nakon 10 do 40 sekundi), otprilike 10 puta će se oglasiti zvuk “bip”, a izmjerena temperatura će se prikazati na LCD-zaslonu. Ako odmaknete toplomjer s mjesta mjerenja, očitanje temperature na zaslonu neće se promijeniti. Ako je temperatura niža od 37,8ºC (100,0ºF), alarm će se oglasiti frekvencijom “Bi---Bi---Bi---Bi---”. Ako je temperatura viša ili jednaka 37,8ºC (100,0ºF), alarm će se oglasiti većom frekvencijom: “Bi-Bi-Bi---Bi-Bi-Bi” približno 10 puta uzastopce.
  5. Uređaj će se automatski ugasiti nakon 10 minuta u svrhu čuvanja energije. Međutim, kako biste produljili vijek trajanja baterije, preporuča se da pritisnete tipku ON/OFF čim mjerenje završi.
  6. Molimo Vas da zbrinete potrošene baterije i toplomjer u skladu s lokalnim propisima. Napomena: Nakon 2. koraka, ako je temperatura sobe viša od 32,0ºC (89,6ºF), bit će prikazana na zaslonu kao temperatura sobe.

Napomena:

  • Ako koristite poklopac za senzor, moglo bi doći do razlike od 0,1ºC (0,2ºF) u odnosu prema stvarnoj temperaturi
  • Očistite senzor prije i poslije uporabe toplomjera kako biste osigurali točno očitanje i izbjegli unakrsnu kontaminaciju.

Oralna uporaba

Postavite senzor duboko ispod pacijentova jezika. Pacijent treba zatvoriti usta na otprilike 20 sekundi. Nemojte piti vruće ni hladne tekućine, vježbati, pušiti ili obavljati druge aktivnosti prije mjerenja temperature. Navedene aktivnosti povisit će ili sniziti temperaturu u odnosu prema Vašoj normalnoj, prosječnoj temperaturi.

Aksilarna uporaba (pod pazuhom)
Postavite senzor pod pacijentov pazuh tako da čvrsto stoji na mjestu. Mjerenje traje oko 30 sekundi. * Molimo Vas da prilikom mjerenja temperature dojenčadi i djece pazite da senzor čvrsto prianja uz djetetov pazuh.

Rektalna uporaba
Kada mjerite temperaturu rektalno, uvijek koristite poklopac za senzor.
1. Ova je uporaba uobičajena kod male djece jer im se teško može izmjeriti temperatura oralno ili pod pazuhom.
2. Navlažite senzor gelom koji je topiv u vodi. U ovu svrhu nemojte koristiti vazelin.
3. Pažljivo umetnite senzor u rektum, ne dublje of 1,5 - 2 cm, vrijeme mjerenja je oko 10 sekundi. Ako naiđete na otpor, nemojte na silu uvoditi senzor.
4. Dezinficirajte toplomjer nakon uporabe. Za više informacija pročitajte poglavlje o čišćenju i dezinfekciji.

Promjena iz Fahrenheitove u Celzijevu temperaturnu skalu
Očitanja temperature dostupna su u Fahrenheitovoj ili Celzijevoj temperaturnoj skali (ºC/ºF; oznaka se nalazi na desnoj strani LCD-a). Kada je uređaj isključen, pritisnite i držite tipku ON/OFF približno 2 sekunde kako biste promijenili trenutačne postavke temperaturne skale.