Stolni mehanički sat Lui XV GALLO slika 1
Stolni mehanički sat Lui XV GALLO slika 2
Stolni mehanički sat Lui XV GALLO slika 3
Stolni mehanički sat Lui XV GALLO slika 4
Stolni mehanički sat Lui XV GALLO slika 5
Stolni mehanički sat Lui XV GALLO slika 6

Stolni mehanički sat Lui XV GALLO

  • Šifra: R5R64V

3.290,00 kn

Dostupno odmahDostava kroz 2-5 radnih dana

STOLNI MEHANIČKI SAT
Ekskluzivna ponuda talijanske firme "Gallo"
Garancija: 5 godina

Pročitaj više
Sigurna kupovina
Opis
Ovaj bogato ukrašen sat sa stalkom za pričvršćenje na zid predstavlja reprodukciju stolnog sata u francuskom stilu iz 15.- 16. stoljeća. Tvorac originala po kojem je napravljena ova reprodukcija je umjetnik-majstor Dela Ruelle a nastao je 1775. godine. Sat nosi naziv prema francuskom kralju Louisu XV. iz dinastije Bourbon.

Talijanska firma „GALLO“ iz Sant´Ippolita njeguje tradicionalni način vrhunske izrade satova u tehnici intarzije koju je naslijedila od poznatih talijanskih intarzista kao što su Giovani Veronese, Giuliano i Benedetto da Maiano, Antonio Barili i Domenico del Tasso.

Firma „GALLO“ proizvodi prestižna djela istinske i ekskluzivne umjetnosti kao i raskošne reprodukcije starinskih majstora. Brojčanici, utezi i njihala u cijelosti se proizvode u tvornici u Italiji, a mehanizmi za pokretanje u prestižnoj Njemačkoj firmi "Hermle". Rezultat je savršen spoj talijanskog dizajna i njemačke preciznosti.

* Kučište sata i konzola izrađeni od drva sa ručno rađenim intarzijama od plemenitog metala umetnutih u kućište od drva.

* Fino izrađeni ornamenti sa 24 Kt pozlatom, (French gold).

* Brojčanik od mjedi pozlaćen sa brojevima od porculana ‘GALLO’ Italija.

* Pogon na opruge, navijanje ključem svakih 8 dana.

* mehanizam ‘’Hermle’’ Njemačka

* Din-Don zvuk ( 2 zvonca) na pola sata otkucava 1 put na puni sat otkucava točan broj sati.

* cijena: na upit. Sat: 570 x 270 x 140 mm - 7,50 kg Konzola: 300 x 160 x 190 mm - 2,50 g

* Garancija 2 godine.

U cijenu je uračunat PDV.

O intarzijama: Ovaj sat izrađen je sa vrhunskim intarzijama od metala u drvu. Riječ intarzija dolazi iz talijanskog jezika, (od intarsiare - umetati, ulagati), a označava tehniku dekoracije i izrade slikovitih mozaika umetanjem ornamenata ili figura od komadića raznobojnog drva, metala, slonove kosti, sedefa i sl. u osnovu od najčešće drvenih površina.

Različite vrste drveta se mogu koristiti za izvođenje intarzija, ali najčešće se rabe skupocjeni, rijetki i egzotični komadi orahovine, ebanovine, palisandrovine, mahagonija, te ružina i kruškova drva. Ova tehnika potječe još iz doba egipatskih faraona, a bila je raširena u drevnoj Perziji, Indiji, Kini i Rimskom carstvu. Bogata vlastela Italije i Njemačke u 16. stoljeću je zapošljavala majstore intarzije za izradu dragocjenih predmeta pokućstva.

Vrlo zahtjevnom izradom, koja uključuje precizno rezanje, umetanje, struganje, guljenje, ljepljenje i poliranje površina raznobojnih komada furnira, nastala su kućišta ovih satova izuzetne ljepote i šarma. Kućišta, brojčanici i klatna proizvedeni su na tradicionalni način u Italiji u firmi Gallo, a mehanizam dolazi iz njemačke firme Hermle. Rezultat tog spoja predstavljaju satovi koji čine savršeni spoj talijanskog dizajna i njemačke preciznosti.