Thumbnail 1
Ekolife natura Liposomalni K2 D3 vitamin 60 ml slika 1
Ekolife Natura logo

Ekolife natura Liposomalni K2 D3 vitamin 60 ml

(1)

Šifra proizvoda: XNGQN2A

Trenutno nedostupno

Tekući dodatak prehrani

Sadrži: 90 mcg vitamina K2 i 50 mcg vitamina D3, s prirodnim šećerom ksilitol i s prirodnom aromom marelice

Pročitaj više

Slični proizvodi

Glavna funkcija vitamina D je pomoći tijelu da bolje apsorbira kalcij. To pomaže u izgradnji kostiju u mladosti. Posljedice nedostatka vitamina D su poremećaji u metabolizmu kalcija i gubitak koštane mase, što dovodi do lomova i neodgovarajuće mineralizacije kostiju. Manjak mineralizacije dugoročno može uzrokovati omekšavanje kostiju i slabost mišića, što uzrokuje padove i frakture kostiju. Vitamin D je važan u svim životnim razdobljima.

Djelovanje:

Vitamin K:
• omogućava normalno zgrušavanje krvi
• pomaže kod očuvanja zdravih kostiju
Vitamin D:
• pridonosi očuvanju normalnih mišićnih funkcija
• pomaže kod očuvanja zdravih zubi
• pomaže normalnom djelovanju imunološkog sustava
• ima bitnu ulogu u procesu dijeljenja stanica
• pridonosi normalnoj razini kalcija i
fosfora
• pomaže normalnoj razini kalcija u krvi
• pomaže kod očuvanja zdravih kostiju

 

Tekući dodatak prehrani: sadrži 90 mcg vitamina K2 i 50 mcg vitamina D3, s prirodnim šećerom ksilitol i s prirodnom aromom marelice.

Sastojci: voda, prirodni šećer ksilitol, emulzija: suncokretov lecitin, hidratant: glicerol, etanol (<1,5%), kalijev sorbat (konzervans), vitamin K2 (kot menakinon-7), vitamin D3 (kot holekalciferol), prirodna aroma marelice, antioksidant vitamin E (d-alfa tokoferol).

Sastojci                            Dnevna doza                    RDA%
Vitamin K2                          90mcg                               120%
Vitamin D3                       50mcg/2000 IU                   1000%

RDA- postotak preporučene dnevne doze

1ml sadrži: 45 mcg vitamina K2 i 25 mcg/1000 IU vitamina D3.

Preporučena doza: 1 x 2 ml samostalno ili s čašom vode ili soka. Prije upotrebe protresite.

 

Upozorenje: Preporučene dnevne količine ili doze ne smiju se prekoračiti.

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

Nakon otvaranja držite proizvod u hladnjaku, te ga upotrijebite u roku od 2 mjeseca nakon otvaranja.

Čuvati od dohvata male djece. Prekomjerno korištenje može imati laksativni učinak.

Pogodno za vegetarijance.

Upotrebljivo najmanje do kraja datuma, otisnutog na dnu pakiranja.

Što su liposomi?

Liposomi su idealni za unos hranjivih tvari, prehrambenih dodataka u tijelo budući da ih želudac i crijeva lako apsorbiraju, čime istovremeno apsorbiraju dodatne tvari koje se nalaze u liposomu (VITAMINI, MINERALI).

Liposom je poput malog vodenog mjehurića, napravljen od istog materijala od kojeg se sastoji naša stanična membrana (npr.u vodenoj jezgri se otopi vitamin C za koji želimo da se lako apsorbira u tijelo), stoga ima izvrsnu sposobnost prenošenja nutrijenata do tjelesnih stanica!

Kada liposomi dođu do tankog crijeva, oni se apsorbiraju izravno u krvotok (kod ostalih dodataka prehrani, enzimi u ustima i želucu, probavni enzimi, žučne soli i različita crijevna flora oslabe nutrijente prije nego što se do kraja prerade u jetri i budu korisne tijelu).

Prednosti liposoma:

* Izvrsna apsorpcija
* Doprema vitamina / minerala izravno u stanicu
* Na temelju znanstvenih istraživanja postignute su nevjerojatne koristi za zdravlje
* Proizvedeni u Europi

 

Liposomalni sistem ima mnogo prednosti u odnosu na oralnu primjenu:

*Liposomi su izvrsni za unos hranjivih tvari, dodataka prehrani i lijekova u tijelo jer se lako apsorbiraju u crijevima, dok se u isto vrijeme apsorbiraju i dodatne tvari u vodenom mjehuriću (vitamini, minerali)
*Kada liposomi dospiju do tankog crijeva, oni se apsorbiraju izravno u krvotok (uobičajeni proizvodi s radom metabolizma izgube na učinkovitosti)
*Liposomi su stabilni pri niskom pH i stoga su stabilni u želučanoj kiselini
*Kako su naši liposomi sastavljeni od fosfolipida (suncokretov lecitin), koji su identični onima u ljudskim stanicama lako se spajaju sa staničnom membranom i “guraju” sadržaj u ćeliju stanice ili prolaze membranu nepromijenjeni i razgrađuju se unutar stanice. Membrana je ona koja dopušta ili onemogućuje apsorpciju određene hranjive tvari ili spoja. Membrana liposoma će zadržati aktivni sastojak (prehrambeni dodatak) u unutrašnjosti i neće se osloboditi dok ne dođe do ciljne stanice.
*Kada konzumiramo uobičajene dodatake prehrani, moraju prvo putovati od usta do probavnog sustava, tek onda se mogu apsorbirati u tankom crijevu. Tijelo ih ne može apsorbirati (upiti) u potpunosti, jer enzimi u ustima i želucu, probavni enzimi, žučne soli kao i različita crijevna flora oslabe nutrijente prije nego što se do kraja prerade u jetri i budu korisne tijelu. Ovaj proces smanjuje bioraspoloživost hranjivih tvari.

Stručno mišljenje:
Prof. dr. Borut Štrukelj, mag.farmacije s Farmaceutskog fakulteta u Ljubljani kaže da liposomalna tehnologija predstavlja naprednu farmaceutsku tehnologiju, koja omogućuje veću zaštitu aktivne tvari u probavnom traktu, bolju i bržu apsorpciju i na taj način dostiže visoke koncentracije u krvi.

   
Trenutno nedostupno

Ocjene kupaca

5,00 / 5
ukupno 1 ocjene
5
100%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
Još nema komentara.