Česta dilema

Kako obući sebe i bebu ako koristite nosiljku

Izjegavajte donji dio odjeće koji ima zatvorena stopala kako ne bi biste potaknuli refleks automatskog hoda

Kako obući sebe i bebu ako koristite nosiljku

Kako obući dijete za zimsko nošenje u nosiljci česta je dilema roditelja. Najpraktičnije je bebu obući slojevito, pripaziti da je odjeća pamučna te izbjegavati robicu sa zatvorenim stopalima kako bi se izbjegao refleks automatskog hoda. 

Bitno je da pripazite da dijete ima zraka u nosiljci, da mu ne prekrivate glavu i lice te da mu je brada dovoljno odmaknuta od vaših prsa. Bebu možete prekriti i svojom jaknom, ali onda se zakopčavate samo do djetetove glavice. Uz sve to, možete nabaviti zimske i vodonepropusne zaštite namijenjene baš nosiljkama.

BEBINA ODJEĆA 

Imajte na umu da svojim tijelom grijete dijete dok je u nosiljci pa nema potrebe da mu obučete previše slojeva, a najbolji izbor je pamučna odjeća dugih rukava. Ne zaboravite u torbi ponijeti jaknicu koju ćete djetetu obući kad ga izvadite iz nosiljke. Izbjegavajte baby odjeću koja ima zatvorena stopala kako biste izbjegli refleks automatskog hoda u nosiljci. 

Kapica je obavezan dodatak u zimskom periodu pa je dobro češće provjeravati je li dobro namještena kako djetetu ne bi bilo hladno. Što se tiče ručica, novorođenčad ih uglavnom drži uz tijelo, a za stariju djecu osigurajte rukavice. 

Preporučuje se češće provjeravati dijete, to jest, jesu li mu čarapice na mjestu, je li mu osiguran dotok zraka, je li mu izvirila rukica na hladnoću i ostalo,

VAŠA ODJEĆA I OBUĆA

Nosiljku možete staviti i unutar i preko jakne. Bolji način je unutar jakne kako bi nosiljka bolje sjela, to jest, kako vam debela zimska jakna ne bi poremetila položaj nošenja. Isto tako, koristite li maramu, ona bi vam se mogla sklizati preko jakne. 

Još jedna prednost nošenja djeteta unutar jakne je što možete zaogrnuti i svoju bebu. Nosite li dijete u nosiljci ispod svoje jakne imajte na umu da se možete zakopčati samo do djetetove glavice. S obzirom da će vam vrat biti otkriven vjerojatno ćete koristiti šal pa i tu pripazite da ne prekrijete bebino lice. 

Nije zanemarivo ni što imate na nogama u slučaju zimskih uvjeta. Dok nosite bebu iznimno je važno da vam korak bude čvrst i siguran, a obuća protusklizna i primjerena vanjskim uvjetima. 

DODACI ZA NOSILJKE

Tijekom zimskih mjeseci dobro će vam doći zaštita za nosiljku, kišne vodonepropusne navlake.

Za još informacija o nošenju pročitaj tekst kako nositi dijete u nosiljci, a cijelu ponudu nosiljki pogledaj na Bazzaru