Kotányi & Bazzar

RECEPT: Odresci od karfiola s pireom od batata

Ručak s daškom grilla bez mesa? Da, uz slasni Kotányi recept koji će oduševiti i mesoljupce!

RECEPT: Odresci od karfiola s pireom od batata

Odresci od karfiola s pireom od batata - jelo bez mesa koje će okusom oduševiti i sve velike mesoljupce! Kotányi Grill Barbecue mješavina začinskog bilja i začina ovom jelu dat će uzbudljiv pikantan okus. 

SASTOJCI:

- 1 velika glava cvjetače

- 4 žlice maslinovog ulja

- 1 žlica meda

- 1 žlica Kotányi Grill Barbecue


Za pire:

- 450 g batata

- 70 ml mlijeka

- 1 žlica maslaca


Za tahini umak:

- 80 g tahini paste

- 0.5 žličice Kotányi češnjaka u granulama

- 2 žlice svježeg limunovog soka

- 3 žlice vode

- 1 prstohvat Kotányi morske soli


PRIPREMA:

1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Karfiol narežite na ploške debljine oko 1 cm. Zatim kriške stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.

2. Pomiješajte maslinovo ulje s medom i začinom Kotányi Grill Barbecue.

3. Marinadu ravnomjerno rasporedite s obje strane odreska karfiola.

4. Karfiol pecite 25 minuta. Na pola vremena pečenja karfiol okrenite. Karfiol bi trebao dobiti lijepu preplanulu boju s obje strane.

5. Batat ogulite i narežite na male komadiće. Kuhajte u slanoj vodi dok ne omekša, a zatim zgnječite gnječilicom za krumpir te umiješajte mlijeko i maslac. Začinite s malo soli i papra.

6. Na kraju pripremite umak od tahinija. Pomiješajte pastu od tahinija s češnjakom u granulama, svježim limunovim sokom, malo soli i vode dok ne postane kremasto.

7. Na tanjur poslužite pire od batata, na njega stavite odrezak od karfiola i umak od tahinija te svježi nasjeckani korijander.

Ogladnio si od ovog slasnog recepta? Nema problema, donosimo ti još inspiracije uz Kotányi recept za aromatične sendviče s trganom piletinom

Na Bazzarovom Supermarketu pronađi sve Kotányi začine za čaroliju u kuhinji, a Bazzar ti donosi i sve za roštiljanje!