Odresci od karfiola s pireom od batata - jelo bez mesa koje će okusom oduševiti i sve velike mesoljupce! Kotányi Grill Barbecue mješavina začinskog bilja i začina ovom jelu dat će uzbudljiv pikantan okus.
SASTOJCI:
- 1 velika glava cvjetače
- 4 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica meda
- 1 žlica Kotányi Grill Barbecue
Za pire:
- 450 g batata
- 70 ml mlijeka
- 1 žlica maslaca
Za tahini umak:
- 80 g tahini paste
- 0.5 žličice Kotányi češnjaka u granulama
- 2 žlice svježeg limunovog soka
- 3 žlice vode
- 1 prstohvat Kotányi morske soli
PRIPREMA:
1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Karfiol narežite na ploške debljine oko 1 cm. Zatim kriške stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
2. Pomiješajte maslinovo ulje s medom i začinom Kotányi Grill Barbecue.
3. Marinadu ravnomjerno rasporedite s obje strane odreska karfiola.
4. Karfiol pecite 25 minuta. Na pola vremena pečenja karfiol okrenite. Karfiol bi trebao dobiti lijepu preplanulu boju s obje strane.
5. Batat ogulite i narežite na male komadiće. Kuhajte u slanoj vodi dok ne omekša, a zatim zgnječite gnječilicom za krumpir te umiješajte mlijeko i maslac. Začinite s malo soli i papra.
6. Na kraju pripremite umak od tahinija. Pomiješajte pastu od tahinija s češnjakom u granulama, svježim limunovim sokom, malo soli i vode dok ne postane kremasto.
7. Na tanjur poslužite pire od batata, na njega stavite odrezak od karfiola i umak od tahinija te svježi nasjeckani korijander.
Ogladnio si od ovog slasnog recepta? Nema problema, donosimo ti još inspiracije uz Kotányi recept za aromatične sendviče s trganom piletinom.
Na Bazzarovom Supermarketu pronađi sve Kotányi začine za čaroliju u kuhinji, a Bazzar ti donosi i sve za roštiljanje!