Tajni sastojak - zeleni Tabasco

RECEPT: Lubenica s roštilja s avokadom, kukuruzom i feta sirom

Recept koji pomiče granice - grillana lubenica s povrćem i nezaobilaznim Tabasco umakom!

Ljetno, ukusno, osvježavajuće, drugačije… Iznenadi prijatelje s ovom zanimljivom kombinacijom - lubenicom s roštilja!

SASTOJCI: 

kukuruz šećerac u zrnu (veće pakiranje, cca 280 g)

1 manji ljubičasti luk, nasjeckan na kockice

1 crvena paprika, nasjeckana na kockice

1 češanj češnjaka, protisnuti

prstohvat soli (preporuka: Sicilijanska bijela sol – Montosco)

TABASCO® zeleni blagi umak, 1 velika žlica

6 velikih kriški lubenice

1 mali avokado, narezan na kockice

75 g izmrvljenog feta sira

listići svježe mente i/ili bosiljka

ulje


- SASTOJCI ZA 6 PORCIJA -

PRIPREMA

Zagrijte roštilj na srednje jakoj vatri (ako nemate roštilj, možete koristiti i tavu). U zdjeli srednje veličine promiješajte kukuruz, luk, crvenu papriku, češnjak, sol i zeleni TABASCO umak. Ohladite dok pripremate lubenicu.

Na zagrijano ulje na roštilju svaki komad lubenice grillajte 2-3 minute sa svake strane. Ostavite nekoliko minuta da se ohladi, a zatim na svaku krišku dodajte pripremljenu smjesu, feta sir i avokado.

Ako imate na vrh dodajte i pokoji listić svježe mente i/ili bosiljka te još nekoliko kapi TABASCO zelenog umaka. I dobar tek! 

Ne propusti i ove recepte: 

Odresci od karfiola s pireom od batata

Aromatični sendviči s trganom piletinom