Ojačaj mišiće

Bole te leđa? Isprobaj ove vježbe s TikToka!

Uvedi vježbanje u svoju dnevnu rutinu i osjećaj se bolje!

Bole te leđa? Isprobaj ove vježbe s TikToka!

Dobro je poznato da TikTok osim svoje zabavne strane ima i onu edukativnu pa smo potražili stručne ideje za vježbe za leđaSjedilački način života ostavlja tragove na našim leđima, bez obzira na godine. Uvedi vježbanje u svoju dnevnu rutinu i osjećaj se bolje!

Na kanalu Physical Therapy pronašli smo 7 vježbi za donji dio leđa koje možeš raditi jednu za drugom po 20 sekundi, uz 10 sekundi odmora između svake vježbe. 

1. VJEŽBA 1: Legnite na leđa na prostirku i krenite s 20 sekundi podizanja kukova od poda. Prilikom izvođenja vježbe podižete i stražnjicu te stišćete stražnje mišiće.

2. 10 sekundi odmora

3. VJEŽBA 2: U idućoj vježbi koju također izvodite 20 sekundi ležite na leđima, noge visoko skvrčite u koljenima i zajedno rotirajte koljena u jednu pa u drugu stranu.

4. 10 sekundi odmora

5. VJEŽBA 3: Ležite na leđima, ruke su ispod glave, koljena savijena. Leđa zalijepite na pod, podignite zdjelicu i povlačite je prema naprijed 20 sekundi. 

6. 10 sekundi odmora

7. VJEŽBA 4: U idućoj vježbi ste na koljenima te se oslanjate dlanovima o podlogu. Istovremeno podižete jednu ruku i suprotnu nogu. 20 sekundi. 

9. 10 sekundi odmora. 

10. VJEŽBA 5: U istoj ste pozi kao u prethodnoj vježbi (na koljenima, s dlanovima na podu), ali sada podižete leđa i saginjete glavu prema prsima te se vraćate u početni položaj.

11.  10 sekundi odmora. 

12. VJEŽBA 6: U ovoj vježbi ležite na trbuhu, a ruke su vam ispružene uz tijelo. Istovremeno podižete ispružene ruke i noge i kratko zadržite. 

13.  10 sekundi odmora. 

14. VJEŽBA 7: I dalje ste na trbuhu, dlanovi na podlozi. Podižete gornji dio tijela rukama, ali samo do razine u kojoj vam laktovi ostaju savijeni. 

Ovisno koliko ste u treningu sami odredite broj serija koji želite odraditi. 

Trebaš još inspiracije? Isprobaj i ovu vježbu koja traje samo četiri minute! Ne dopusti da ti loše vrijeme poremeti planove i na Bazzaru pronađi sve za svoju teretanu kod kuće.