BAZZAR PREPORUČUJE

3 YouTube kanala uz koja možeš vježbati kod kuće

Neka loše vrijeme ne bude izgovor - inspiriraj se za vježbanje (kod kuće)!

3 YouTube kanala uz koja možeš vježbati kod kuće

Vježbanje je nekima stil života, a drugima potreba zbog nedostatka aktivnosti i bolova uzrokovanim sjedenjem i premalo kretanja. I dok lijepo vrijeme zove van, s dolaskom jeseni i nižih temperatura bacili smo se na drugu inspiraciju kako bismo te potaknuli da se pokreneš i (p)ostaneš fit

YouTube je riznica inspiracije za vježbanje pa se nekad teško odlučiti uz koga početi vježbati, stoga smo se raspitali za preporuke kod onih koji vježbaju kod kuće.

1. YouTube kanal growingannanas 

'Prije korone redovito sam išla u teretanu, na grupne treninge, a nakon lockdowna prije godinu i pol dana prebacila sam se online. Tada sam naišla na YouTube kanal growingannanas i ostala vježbati s njom', ispričala nam je Irena (33) koja zbog uredskog posla najviše problema ima s bolovima u leđima. 

'Od svih vježbi najviše radim one za noge, ali i za cijelo tijelo upravo zbog sjedilačkog načina života', rekla nam je Irena i izdvojila omiljeni trening sa spomenutog kanala. 'Volim njezine kratke treninge po 24 minute, tabata treninge, super su intezivni. Vježbe su po 20 sekundi nakon čega slijedi 10 sekundi odmora pa nastavljaš dalje po 20-30 sekundi vježbe i tako u krug', dodala je Irena i otkrila da na kanalu postoji i plan prehrane, kao i tips&tricks za jednostavna jela koja su gotova u nekoliko minuta, što je veliki plus. 

'Uz ovaj kanal vježbam tri, nekada i četiri puta tjedno, a vježbe su i za početnike i za one u naprednijoj formi', zaključuje Irena. 

Omiljeni trening s ovog kanala: 30 MIN KILLER TABATA HIIT WORKOUT - Full Body, No Equipment, No Repeat  

Nabavi sve za trening: Podloge za vježbanje, bučice, girje, elastične trake

2. YouTube kanal fitness_kaykay

'Ovaj kanal je malo žešći, iako je na sličnom principu kao growinganannas. Treninzi su intenzivniji, kad se baš želiš 'razbiti' od vježbanja i sutradan ne osjećati tijelo od vježbanja', opisuje nam Irena svoj drugi omiljeni YT kanal za vježbanje od doma. 

'I fitness_kaykay također ima plan prehrane, cool recepte, a trenerica izgleda kao da živi u teretani što je svakako dodatna motivacija za vježbanje', kaže Irena i dodaje da joj se ovakvi kanali sviđaju i jer motiviraju druge jer pričaju priču kako su krenuli s tim što rade i kako su došli do ovoga gdje su danas. 

Omiljeni trening s ovog kanala: 16 MIN TABATA WORKOUT | Powerful | HIIT X Cardio | Intense | No Equipment | No Repeat | Super Sweaty

Nabavi sve za trening: Podloge za vježbanjebučicegirjeelastične trake

3. YouTube kanal POPSUGAR Fitness

Na ovom kanalu vježbe vodi više trenera, od plesnih i kardio do body weight, HIIT, total body vježbe do yoge ili pak petodnevnih 'full body blast' vježbi ako trebate 'hitnu pomoć' da se dovedete u bolju formu u kratkom vremenu.

'Imaju dio gdje predstavljaju svoje trenere pa možete birati kojeg trenera želite, to jest, koji način vježbanja je po vašem guštu', savjetuje Irena. 

Omiljeni trening s ovog kanala: 30-Minute Full-Body Strength-Training Workout With Weights

Nabavi sve za trening: Podloge za vježbanjebučicegirjeelastične trake

Više nema izgovora, kreni s vježbanjem već danas, a na Bazzaru pronađi sve za svoju teretanu kod kuće

Trebaš još inspiracije za zagrijavanje? Kreni s vježbom koja traje samo 4 minute!