VODIČ Kako izabrati dječja kolica?

Dječja kolica su udobno i praktično mjesto za dijete dok ste u pokretu. No, postoji više vrsta kolica pa se roditelji često pitaju - koja izabrati?

Krenite s osnovnom namjenom kolica: 

1. Nisu sva kolica prikladna za novorođenčad: Bebe u prvim mjesecima života ne mogu samostalno držati glavicu pa ako planirate koristiti kolica od prvog dana razmislite o košari ili provjerite može li se naslon željenih kolica spustiti u nulti (ležeći) položaj i postoji li dovoljna potpora za bebu.

2. Dječja kolica trebaju pratiti vaš stil života: Koristite li kolica cijeli dan ili samo za kraća putovanja? Koliko mjesta imate kod kuće za spremište za kolica, hoćete li morati nositi kolica po stepenicama? Planirate li s kolicima obavljati kupnju ili čak i trening trčanja?

3. Veličina vaše obitelji: Ako već unaprijed znate da želite imati samo jedno dijete, ili drugo s većom razlikom, dovoljna su vam klasična kolica. No, ako mislite da postoji šansa da ćete imati iduće dijete u periodu unutar 3 godine razmislite o kolicima koja se mogu naknadno prilagoditi za vožnju dva djeteta (ili čak i troje djece, uz dodatke poput nastavaka za stajanje na kotačima).

4. Budžet: Rang cijena kolica je vrlo širok, a redovito se postavlja pitanje znači li veća cijena i kvalitetnija kolica. Skuplja kolica najčešće nude dodatna korisna obilježja poput lakšeg upravljanja, kvalitetnije navlake i veći izbor boja i dezena, modularna sjedala koja se mogu okretati da beba gleda prema vama ili naprijed i slično.

VRSTE KOLICA 

Dječja kolica 1u1 - konstrukcija i sportsko sjedalo 

Volite li jednostavnost 1u1 kolica su dobar izbor jer su lagana, kompaktna i praktična zbog čega su idelana za putovanja. 


Dječja kolica 2u1 - konstrukcija, košara ili autosjedalica, sportsko sjedalo 

2u1 dječja kolica su paket kolica gdje uz bazu dobivate ili košaru za novorođenčad i sportski nastavak ili jaje i sportski nastavak. Pripazite da, ukoliko zasebno kupujete jaje za novorođenče, kupite brand kompatibilan s bazom kolica kako biste imali mogućnost i kraćih vožnji bebe u jajetu na kolicima. Dječja kolica 3u1 - konstrukcija, autosjedalica, košara i sportsko sjedalo

S 3u1 kolicima dobivate sve što vam treba, jaje - prvu autosjedalicu za sigurna putovanja s bebom, košaru za prve mjesece bebe te sportsko sjedalo za ostali period kad se beba posjedne i počne aktivnije razgledavati svijet oko sebe. 

Kišobran kolica

Popularna kišobran kolica su lagana i poznata po svom načinu sklapanja. Idealan su izbor za putovanja, ljetne mjesece i općenito za obitelj koja je u pokretu. 

Sportska kolica 

Sportska kolica su izdržljivija i primjerena su za razne terene.