Zašto koristiti IPL epilatore?

Prekrasna ljetna koža počinje zimi


Zima je pravo vrijeme da poduzmete korake kako biste prve zrake sunca dočekali potpuno bezbrižno. Barem što se depilacije tiče.
 
Žene su oduvijek u potrazi za metodama uklanjanja dlačica koje su, ne samo djelotvorne, već i dugotrajne, a bilo bi predivno da su i bezbolne!  IPL epilacija predstavlja relativno nov način uklanjanja dlačica za dugotrajno glatke površine koje tretiramo.  IPL (eng. “Intense Pulsed Light”) je svjetlosna terapija koja se osim za uklanjanje dlačica, koristi i u dermatološke svrhe. 

U nastavku pročitajte sve što trebate znati o uklanjanju dlačica ovom tehnikom te je li ona zaista isplativa u odnosu na druge oblike uklanjanja dlačica.

Kako funkcionira uklanjanje dlačica IPL tretmanom?


Iz razloga što dlačice mogu ostati na koži i do mjesec dana nakon što su odumrle, IPL epilacijom ne možemo u jednom tretmanu uhvatiti sve dlačice. Uklanjanje dlačica pomoću svjetlosti funkcionira na način da uređaj emitira valnu duljinu koja djeluje na pigment. Pigment u dlaci apsorbira svjetlost, a ona se zatim pretvara u toplinu i ubija stanice koje su zaslužne za rast dlake. Kako bi IPL metoda epilacije funkcionirala, dlake moraju biti “žive” jer svjetlost ubija samo žive stanice. 

Tretmane se zato ponavlja i do 12 mjeseci kako bismo ubili sve dlačice i spriječili njihov daljnji rast.

Objektivne studije pokazuju do 92 % manje dlačica u samo 3 tretmana**. 

Prva 4 tretmana trebaju se provesti svaka 2 tjedna, nakon čega biste već trebali vidjeti željene rezultate. Kako biste održavali rezultate, jednostavno nastavite provoditi tretmane svaka 4 tjedna. Nakon samo 8 dodatnih tretmana moći ćete uživati u glatkoj koži i do 6 mjeseci.*

Priprema područja koja će se tretirati


Uklonite sve dlačice s područja koja ćete tretirati. Možete ih epilirati ili obrijati, što god vam više odgovara, važno je da ne bude dlačica iznad površine kože.
Prije samog tretmana te tokom cijelog ciklusa tretmana KOŽA SE NESMIJE IZLAGATI SUNCU NITI SOLARIJU, i zato je zima najbolje razdoblje za započeti tretman IPL-om.
Crna ili jako tamna koža ne može se tretirati. Zbog tamnog pigmenta IPL puls bi zagrijao i kožu te bi tako došlo do opeklina. Terapeut će eventualnim probnim tretmanom odrediti da li je koža pretamna. Osobe sa svijetlijom bojom dlaka slabije reagiraju na tretman, dok bijele dlake nije moguće tretirati

*Ukoliko ste dlake prethodno odstranili voskom ili kožu izlagali suncu treba pričekati oko jedan mjesec da dlake ponovo izrastu i koža posvijetli da bi mogli pristupiti tretmanu.


Mogu li svi koristiti IPL tretman? 


Crna ili jako tamna koža ne može se tretirati. Zbog tamnog pigmenta IPL puls bi zagrijao i kožu te bi tako došlo do opeklina. Terapeut će eventualnim probnim tretmanom odrediti da li je koža pretamna. Osobe sa svijetlijom bojom dlaka slabije reagiraju na tretman, dok bijele dlake nije moguće tretirati.

Izlaganje suncu nakon korištenja IPL epilatora? 


Obzirom da nam slijede topli, ljetni mjeseci vrlo je važno napomenuti  da je kožu potrebno zaštiti i ne izlagati direktno na sunce, 24 sata nakon tretmana. 
Ne preporučamo sunčanja ili duge boravke na suncu 14 dana nakon tretmana, ali ipak, uz zaštićenu kožu kremom za sunčanje, možete se okupati i kraće boraviti na plaži. 
Iz toga razloga još jednom podsjećamo da je najbolje vrijeme za krenuti sa IPL tretmanom upravo u zimskom periodu.

Rezultati nikada ne dolaze odjednom pa budite strpljive i kontinuiranim korištenjem osigurajte efekt željene glatke kože sa znatno manje dlačica. 

Maloprodajna cijena IPL epilatora Lumea ili Braun od 2.000kn do 4.000kn što nije malen iznos, ali kada ga se usporedi sa cijenama IPL tretmana u salonima koji se u prosjeku kreću oko 700kn za područje cijelih nogu, tada je kupovina vlastitog IPL uređaja svakako isplativa investicija.

Zašto Lumea Prestige?