Ljetno, ukusno, osvježavajuće, drugačije… Iznenadi prijatelje s ovom zanimljivom kombinacijom - lubenicom s roštilja!
SASTOJCI:
kukuruz šećerac u zrnu (veće pakiranje, cca 280 g)
1 manji ljubičasti luk, nasjeckan na kockice
1 crvena paprika, nasjeckana na kockice
1 češanj češnjaka, protisnuti
prstohvat soli (preporuka: Sicilijanska bijela sol – Montosco)
TABASCO® zeleni blagi umak, 1 velika žlica
6 velikih kriški lubenice
1 mali avokado, narezan na kockice
75 g izmrvljenog feta sira
listići svježe mente i/ili bosiljka
- SASTOJCI ZA 6 PORCIJA -
PRIPREMA
Zagrijte roštilj na srednje jakoj vatri (ako nemate roštilj, možete koristiti i tavu). U zdjeli srednje veličine promiješajte kukuruz, luk, crvenu papriku, češnjak, sol i zeleni TABASCO umak. Ohladite dok pripremate lubenicu.
Na zagrijano ulje na roštilju svaki komad lubenice grillajte 2-3 minute sa svake strane. Ostavite nekoliko minuta da se ohladi, a zatim na svaku krišku dodajte pripremljenu smjesu, feta sir i avokado.
Ako imate na vrh dodajte i pokoji listić svježe mente i/ili bosiljka te još nekoliko kapi TABASCO zelenog umaka. I dobar tek!
Ne propusti i ove recepte:
Odresci od karfiola s pireom od batata
Aromatični sendviči s trganom piletinom