nema do tjestenine

Recept za brzi ručak - špageti bolognese

Jelo koje svi vole!

Recept za brzi ručak - špageti bolognese

Obožavaš talijansku kuhinju i ne možeš zamisliti život bez tanjura dobre tjestenine, ali ograničeni ste s vremenom? Dijelimo s vama jednostavan i brzi recept za pripremu mnogima najdražeg talijanskog jela – bolognese umaka sa špagetima.

Sastojci

- 1 vrećica MAGGI praškaste smjese za pripremu umaka bolognese

- 300 g špageta

- 300 g mljevenog mesa

- 1-2 žlice ulja

- 300 ml hladne vode

Priprema

Propržite 300g mljevenog mesa na malo (1-2 žlice) vrućeg ulja. Sadržaj vrećice MAGGI praškaste smjese za pripremu umaka bolognese pomiješajte s 300 ml hladne vode i dodajte u prženo mljeveno meso te sve zajedno kuhajte 2-3 minute. Servirajte zajedno s 300 g prethodno skuhanih špageta i dodacima po želji (ribani sir, sušeni ili svježi bosiljak).

Ne propusti recept za francusku salatu - kraljicu blagdanskog stola.