Azijska kuhinja je puna vrlo zdravih jela. Ona sadrži puno povrća i ribe što je svakako najveća prednost, a osim toga takva je hrana nevjerojatno lagana. Pod azijsku kuhinju misli se na kinesku, japansku, korejsku, ali i na dio indijske hrane. Zajednički nazivnik svih tih država i kuhinja je svakako riža!
Jedeš li ti wok 🍜 sa štapićima 🥢 ili vilicom?
Bazzar ti donosi par trikova kako da tvoj wok ispadne 😍 savršeno!
1.Potrebno je imati pravu tavu koja je izdržljiva i odlično zadržava temperaturu, što je i potrebno da se namirnice prže, a ne kuhaju ili pirjaju.
2. Dobar odabir sastojaka i priprema - glavni sastojci za wok su proteini poput piletine, junetine, svinjetine...povrće i namirnice poput češnjaka, mladog luka, ljutike ili đumbira koje pružaju finu aromu.
3. Pravilno sjeckanje - kako bi komadi mesa ili povrća bili gotovi u isto vrijeme, potrebno ih je narezati na približno jednaku veličinu
Sve za wok potraži na našim online policama i baci se u novu kulinarsku pustolovinu!