10% Cashback za plaćanje Diners Club karticama uz kupon DINERS10

Vrtni alat

Uređenje vrta može biti istinski užitak i putovanje prema stvaranju vlastitog zelenog utočišta. Da bi taj proces bio uspješan i ugodan, potreban je kvalitetan vrtni alat koji će zadovoljiti sve vaše potrebe - od osnovne njege biljaka do većih projekata uređenja. Bazzarova ponuda vrtnog alata obuhvaća sve što vam je potrebno da vaš vrt zablista u punom sjaju.

2392 proizvoda u kategoriji Vrtni alat

2.392 proizvoda

Ručni vrtni alat

Ručni vrtni alati su temelj svake vrtlarske avanture, pružajući vrtlarima preciznost i fleksibilnost potrebnu za njegu i oblikovanje njihovih zelenih oaza. Bez obzira na veličinu ili stil vašeg vrta, kvalitetan set ručnih alata ključan je za izvršavanje raznovrsnih zadataka: od sadnje i presađivanja do orezivanja i uklanjanja korova.

Lopata, neizostavan alat u svakom vrtlarskom repertoaru, omogućava preciznu sadnju i presađivanje, dok grablje služe za nježno prozračivanje tla i čišćenje otpalog lišća. Škare za orezivanje i noževi za korov neophodni su za održavanje zdravlja i estetike biljaka, omogućavajući vam da lako uklonite suho i oštećeno bilje te kontrolirate neželjene biljke. Motike pomažu u održavanju tla bogatog hranjivim tvarima, potičući rast zdravih korijena. Ulaganje u visoko kvalitetne ručne alate ne samo da olakšava redovite vrtlarske aktivnosti, već i štiti vaše biljke od oštećenja, osiguravajući da svaki zahvat bude izveden s potrebnom pažnjom i preciznošću.

Kosilice za travu

Kosilice za travu su nezamjenjiv alat u održavanju urednog i estetski privlačnog vrta, pružajući brzo i efikasno rješenje za kontrolu visine trave. Bilo da preferirate klasične ručne kosilice koje nude tišinu i ekološku učinkovitost, električne kosilice za lako i jednostavno košenje manjih površina ili snažne benzinske kosilice dizajnirane za velike vrtove i zahtjevnije terene, pravi izbor kosilice može znatno olakšati redovitu brigu o vašem travnjaku.

Napredne opcije, poput kosilica s pogonom na sve kotače, prilagodljivih visina košenja i sustava za sakupljanje trave, dodatno povećavaju komfor i učinkovitost pri radu, omogućavajući vam da postignete savršen izgled travnjaka s minimalnim naporom. Uz pravilnu njegu i održavanje, kosilica za travu ne samo da pomaže u očuvanju zdravlja i ljepote vašeg travnjaka, već i predstavlja dugoročnu investiciju u kvalitetu i izgled vašeg vanjskog prostora.

Trimeri za travu

Trimeri za travu su postali nezaobilazni alat svakog vrtlara i ljubitelja urednih vanjskih prostora. Ovi praktični uređaji omogućavaju brzo i efikasno uređivanje rubova travnjaka, teško dostupnih mjesta i detaljno oblikovanje pejzaža bez velikog napora. Razlikujemo električne i benzinske modele; električni su idealni za manje vrtove zbog svoje lagane konstrukcije i tihog rada, dok su benzinski modeli izbor za veće površine zbog svoje snažne izvedbe i mobilnosti. Trimeri za travu dolaze s različitim vrstama rezalica – od standardnih najlonskih niti do čvrstih metalnih diskova, pružajući fleksibilnost za različite tipove vegetacije i zadaće.

Prozračivači travnjaka

Prozračivači travnjaka alat su svakog vlasnika vrta koji teži održavati svoj travnjak zdravim i bujnim. Ovaj specijalizirani uređaj dizajniran je da prodre duboko u zemlju, stvarajući otvore koji omogućavaju kisiku, vodi i hranjivim tvarima da lakše dopru do korijenja trave. Korištenjem prozračivača, možete učinkovito boriti protiv zbijenosti tla koja nastaje uslijed čestog hodanja ili teških vremenskih uvjeta, što je čest problem na mnogim travnjacima. Prozračivanje također pomaže u smanjenju sloja mrtve trave i mahovine, omogućavajući novom, zdravom rastu trave da procvjeta. Postoje različiti modeli prozračivača, od ručnih alata za manje površine do snažnih motornih uređaja koji mogu pokriti velike površine brzo i efikasno.

Škare za grane i živicu

Škare za grane i živicu neizostavan su alat u održavanju vrta, ključan za svakog vrtlara koji želi održavati svoje biljke zdravima i oblikovanima. Ovaj specijalizirani alat omogućava precizno rezanje i oblikovanje živica, grmova i manjih grana, pružajući estetski ugodan izgled vašem vrtu. Dizajnirane da budu snažne, a istovremeno i lagane za korištenje, škare za grane i živicu dolaze u različitim veličinama i oblicima, uključujući modele s teleskopskim ručkama za dosezanje viših grana bez potrebe za ljestvama. Neke verzije su opremljene mehanizmima za povećanje snage rezanja, čineći lakim rad s debljim granama. Prilikom odabira, važno je uzeti u obzir vrstu biljaka koje održavate, kao i vaše fizičke sposobnosti, kako biste odabrali alat koji najbolje odgovara vašim potrebama.

Aku vrtne pile

Aku vrtne pile predstavljaju revolucionarni alat u svijetu vrtlarstva, kombinirajući mobilnost i snagu za brzo i efikasno obavljanje različitih zadataka rezanja. Ove bežične pile pokreću snažne litij-ionske baterije, omogućavajući korisnicima da rade bez ograničenja kablova, što ih čini idealnim za upotrebu u velikim vrtovima ili na teško dostupnim mjestima. Zahvaljujući napretku u tehnologiji baterija, aku vrtne pile sada mogu pružiti impresivnu snagu i duži radni vijek, čineći ih sposobnima za rezanje debljih grana i čak manjih stabala s lakoćom.

Osim toga, mnogi modeli dolaze s dodatnim značajkama poput promjenjivih brzina, automatskog podmazivanja lanca i ergonomskih dizajna koji smanjuju umor korisnika. Izborom prave aku vrtna pile, korisnici mogu značajno povećati produktivnost i učinkovitost svojeg rada u vrtu, dok istovremeno smanjuju fizički napor i poboljšavaju sigurnost.

Lančane pile

Lančane pile su alat za širok spektar radova u vanjskim prostorima, od obrezivanja grana i oblikovanja pejzaža do sječe drva i uklanjanja stabala. Ovaj snažan alat dolazi u različitim izvedbama, uključujući električne, benzinske i aku modele, svaki prilagođen specifičnim potrebama korisnika. Benzinske lančane pile su izbor za teške zadatke zahvaljujući svojoj snažnoj izvedbi i mobilnosti, dok električne i aku varijante nude manje buke, idealne za upotrebu u stambenim područjima. Dizajnirane s naglaskom na sigurnost, moderne lančane pile uključuju značajke poput hitnog zaustavljanja, zaštite od povratnog udarca i sistema za smanjenje vibracija, što ih čini sigurnijima i udobnijima za korištenje.

Puhači i usisivači lišća

Puhači i usisivači lišća su nezamjenjivi alati u jesenskoj sezoni, ali i tijekom cijele godine, za održavanje čistoće i urednosti vrtova, dvorišta i drugih vanjskih prostora. Ovi multifunkcionalni uređaji olakšavaju brzo i efikasno uklanjanje lišća, trave, grančica i drugog otpada, smanjujući fizički napor i štedeći vrijeme. Dostupni u električnim, baterijskim i benzinskim varijantama, pružaju fleksibilnost i snagu potrebnu za suočavanje s različitim površinama i količinama otpada. Električni modeli su idealni za manje površine zbog svoje praktičnosti i tihog rada, dok benzinski modeli nude veću mobilnost i snagu za zahtjevnije uvjete. Neke verzije kombiniraju funkcionalnost puhača i usisivača, omogućujući korisnicima da lako prelaze s jedne funkcije na drugu, optimizirajući čišćenje i prikupljanje otpada.

Motokultivatori i kopačice

Motokultivatori i kopačice predstavljaju ključne alate u poljoprivredi i vrtlarstvu, nudeći snažno i efikasno rješenje za obradu tla, pripremu zemljišta za sjetvu i održavanje vrtova i njiva. Ovi svestrani uređaji, opremljeni snažnim motorima, dizajnirani su za olakšavanje teških poljoprivrednih i vrtlarskih zadataka, kao što su oranje, frezanje, kopanje i kultiviranje tla. Njihova primjena omogućava korisnicima da precizno i učinkovito obrade zemljište, poboljšavajući njegovu plodnost i pripremajući idealne uvjete za rast biljaka.

Postoje različiti modeli motokultivatora i kopačica, od lakših, namijenjenih za manje površine i vrtne radove, do snažnijih, namijenjenih za intenzivnu upotrebu na većim poljoprivrednim površinama. Mnogi modeli dolaze s raznovrsnim priključcima i dodacima, čineći ih izuzetno prilagodljivim za širok spektar radnih zadataka.

Vrtne sjeckalice za grane

Vrtne sjeckalice za grane su iznimno koristan alat za svakog vlasnika vrta koji se suočava s velikim količinama biljnog otpada, a nemaju komposter. Ovaj praktični uređaj omogućava brzo i učinkovito usitnjavanje grana, grmlja i ostalog biljnog materijala, pretvarajući ga u kompost ili malč koji se može koristiti za poboljšanje plodnosti tla ili kao prirodni pokrivač za smanjenje isparavanja vode. Sjeckalice za grane dolaze u različitim izvedbama, uključujući električne i benzinske modele, koje se biraju na temelju veličine vrta i količine materijala koji treba obraditi. Napredni modeli nude različite funkcije poput reverzibilnog usitnjavanja, automatskog uvlačenja i različitih postavki za veličinu usitnjenog materijala, čineći proces još lakšim i efikasnijim. Korištenjem vrtne sjeckalice ne samo da se smanjuje količina vrtnog otpada koji treba zbrinuti, već se i reciklira vrijedan organski materijal, doprinoseći zdravlju i ljepoti vašeg vrta.

Visokotlačni perači

Visokotlačni perači, poznatiji kao Miniwash, nezamjenjivi su alat za temeljito čišćenje vanjskih površina, vozila, vrtnog namještaja, terasa, i pločnika. Ovi snažni uređaji koriste visoki tlak vode kako bi učinkovito uklonili prljavštinu, mahovinu, algama i drugim tvrdokornim naslagama bez potrebe za kemikalijama, čineći ih ekološki prihvatljivijom opcijom za čišćenje.

Dostupni u električnim i benzinskim varijantama, Miniwash perači su dizajnirani da zadovolje različite potrebe čišćenja, od laganih domaćih zadataka do težih komercijalnih primjena. Napredni modeli dolaze s raznovrsnim dodacima, kao što su mlaznice za različite tipove čišćenja, četke i sredstva za sapun, nudeći dodatnu fleksibilnost i učinkovitost. Lakoća upotrebe, uz mogućnost prilagođavanja tlaka vode, čini ih prikladnim za širok spektar korisnika, od profesionalaca do entuzijasta u vrtlarstvu.

Vrtni čistači

Vrtni čistači, predstavljaju inovativno rješenje za održavanje čistoće vanjskih površina poput dvorišta, staza, terasa i prilaza. Ovi praktični uređaji dizajnirani su da olakšaju uklanjanje lišća, prljavštine, pijeska i drugih otpadaka s tvrdih površina, čineći proces čišćenja bržim, učinkovitijim i manje zahtjevnim. Razlikujemo električne i benzinske modele vrtnih čistača, gdje svaki tip nudi specifične prednosti u pogledu snage, mobilnosti i područja primjene. Napredne funkcije poput podesive brzine vrtnje četki, visoko učinkovitih filtarskih sustava i ergonomski dizajniranih ručki poboljšavaju korisničko iskustvo, smanjujući umor tijekom duljeg perioda rada.

Neke verzije vrtnih čistača također su opremljene spremnicima za otpad, što dodatno olakšava proces čišćenja i zbrinjavanja sakupljenih materijala. Investicijom u kvalitetan vrtni čistač, korisnici mogu značajno poboljšati estetiku i funkcionalnost svojih vanjskih prostora, održavajući ih čistim i urednim bez nepotrebnog truda.

Navodnjavanje

Sustavi za navodnjavanje predstavljaju ključni element u održavanju zdravlja i ljepote vrtova, travnjaka i poljoprivrednih površina, osiguravajući dosljednu i efikasnu distribuciju vode tamo gdje je najviše potrebna. U današnje vrijeme, raznovrsnost dostupnih tehnologija za navodnjavanje, od kapaljki i prskalica do sofisticiranih automatskih sustava, omogućava vlasnicima i održavateljima površina da precizno kontroliraju količinu i frekvenciju navodnjavanja, smanjujući potrošnju vode i povećavajući učinkovitost zalijevanja. Automatski sustavi navodnjavanja, posebno, pružaju mogućnost programiranja zalijevanja u određeno vrijeme dana ili noći, optimizirajući proces navodnjavanja u skladu s potrebama biljaka i lokalnim klimatskim uvjetima, dok istovremeno smanjuju potrebu za ručnim radom. Osim uštede vode, pravilno implementirani sustavi navodnjavanja igraju vitalnu ulogu u prevenciji bolesti biljaka i održavanju optimalne vlage tla, čime se potiče zdrav rast biljaka i maksimalizira prinos u poljoprivrednoj proizvodnji.

Leđne i ručne prskalice

Leđne i ručne prskalice neophodan su alat u vrtlarskim i poljoprivrednim aktivnostima, pružajući korisnicima praktično i efikasno sredstvo za primjenu tekućih gnojiva, pesticida i herbicida. Ove prskalice omogućavaju precizno i kontrolirano raspršivanje tekućina, osiguravajući da ciljane površine budu ravnomjerno tretirane, čime se smanjuje potrošnja i otpad. Leđne prskalice, s rezervoarima koji se nose na leđima, idealne su za tretiranje većih površina zahvaljujući većem kapacitetu i udobnosti prilikom dugotrajnog rada, dok su ručne prskalice prikladnije za manje vrtove i zadaće koje zahtijevaju veću preciznost. Mnogi modeli dolaze s podesivim mlaznicama, omogućujući korisniku da prilagodi oblik i intenzitet mlaza prema specifičnim potrebama, dok ergonomski dizajnirane ručke i naramenice smanjuju fizički napor.

Pumpe

Pumpe predstavljaju neizostavan alat u mnogim domaćinstvima, vrtovima, i industrijskim postrojenjima, nudeći širok spektar primjena od ispumpavanja vode iz poplavljenih podruma do navodnjavanja poljoprivrednih površina i vrtnih parcela. Ove svestrane uređaje karakterizira njihova sposobnost da efikasno prenose tekućine iz jednog mjesta na drugo, koristeći se različitim tehnologijama poput centrifugalnih, potopnih i membranskih pumpi, svaka prilagođena specifičnim potrebama korisnika. Centrifugalne pumpe idealne su za opće potrebe premještanja vode, dok su potopne pumpe dizajnirane za rad u tekućini, čineći ih savršenima za duboke bunare ili ispumpavanje vode iz poplavljenih prostora.

Ostala vrtna oprema

Ostala vrtna oprema obuhvaća širok raspon alata i pribora koji olakšavaju vrtlarenje i pridonose ljepoti i funkcionalnosti svakog vrta. Uključuje sve, od dekorativnih tegli i posuda koje dodaju estetsku vrijednost eksterijerima, do raznovrsnog pomoćnog pribora poput vrtnih rukavica, kolica, konopa, potpornih mreža za biljke, kao i sustava za kapaljko navodnjavanje koji omogućavaju precizno doziranje vode. Ova kategorija također uključuje termometre za tlo, pH metre i testere vlage koji pomažu u održavanju idealnih uvjeta za rast biljaka. Alati za oblikovanje pejzaža, poput rubnjaka za travnjak i dekorativnog kamenja, doprinose uređenom izgledu vrta, dok razne vrste podrški i štapova za biljke osiguravaju pravilan rast i razvoj visokih ili penjačkih biljaka.