Korejska kozmetika

Svima je poznato kako Koreanke imaju besprijekoran, porculanski ten, koji možemo samo poželjeti. U Koreji se pridaje velika važnost zdravlju i izgledu kože. Teži se sjajnom, blistavom izgledu kože stoga se njega kože lica sastoji od mnogo koraka.

Sve što si ikada htjela znati o korejskoj kozmetici pročitaj u našem vodiču

K Beauty - Korejska kozmetika - kupuj po brendu:

K Beauty - kupuj po kategoriji

Korejska rutina ljepote u 10 koraka


Rutina K–beauty njege malo je opsežnija te uključuje duplo čišćenje lica, tonere, esencije, serume, maske, ampule i ostala čuda te inovativne sastojke poput ginsenga, propolisa, filtrata puževe sluzi, centele i PHA kiselina... 

Istočnjačke žene već stoljećima kožu njeguju na poseban način i tome mogu zahvaliti mladolik izgled i besprijekoran ten. Svi rezultati vode postizanju zdravog sjaja iznutra, i stoga  izdvajamo 10 koraka i proizvode koji se vežu na te korake


1. Uljno čišćenje lica

Zašto? Lice se prvo čisti uljem ili uljnim čistačem, prilikom čega masiramo lice kružnim pokretima kako bi rastopili svu šminku, time ujedno potičemo cirkulaciju za svježiji izgled

2. Čišćenje lica na bazi vode

Zašto? Čist = netaknut

Prvo, sredstvo za čišćenje na bazi ulja koristi se za otapanje šminke i prljavštine koja se nalazi na površini tvoje kože, omogućavajući  čistaču na bazi vode da očisti ostatke ulja iz prvog koraka i da se bori protiv onečišćenja i nečistoće iz pora.

3. Piling Zašto? 

Manje je više za Koreanku, tako da u K-Beauty rutinama nećeš naći nijedan hard core dnevni piling. Nježne K beauty pilinge koristi dva puta tjedno, s laganim pokretima kako bi otklonila odumrle stanice kože. 


4. Toner  

Zašto? Toner uravnotežuje pH i priprema kožu za sljedeće korake kako bi upila sve daljnje proizvode, a uz to i dobro hidratizira.


5. Esencije  

Zašto?  

Esencija je najvažniji korak u Koreji jer djeluje na razini stanica, čineći kožu glatkom, svjetlijom i podatnom.  Nanosi se prstima, pokretima prema gore, počevši od vrata prema čelu uz lagano tapkanje po licu.


6. Ampule (serum) 

Zašto? 

Ampule su super koncentrirane verzije esencija. Ove visoko koncentrirane esencije omogućavaju svjetliji ten, uklanjanje pigmentacijskih mrlja, sunčevih pjega,uklanjanje ožiljaka ili zaglađivanje bora.


7. Sheet maske  

Zašto? 

Odličan tjedni tretman koji će ti pomoći da uneseš više vlage u svoju kožu, što dovodi do tog neuhvatljivog sjaja od staklene kože.Zašto su ove maske posebne u odnosu na klasične? Ove maske bogate su visokim koncentracijama aktivnih sastojaka poput hijaluronske kiseline, kolagena, vitamina E i ostalih hranjivih sastojaka. Obične maske ishlape ili se brzo upiju u kožu, dok  maske u obliku tkanine održavaju vlažnost na licu, ne hlape i time svi hranjivi sastojci ostaju na tvojoj koži i prodiru dubinski u lice  


8. Krema za oči  

Zašto? 

Pogledaj korak 1. Kako su oči najbrži pokazatelj starosti, treba posvetiti posebnu brigu tom području. Odaberi kremu koja će hraniti tvoje očno područje i spriječiti nastanak bora. 


9. Emulzije i noćne kreme 

Zašto? 

Tajna korejske ljepote je u slojevitom nanosu više proizvoda. Emulzija podrazumijeva kremu koja je lagana, vodenasta i hrani lice. Ona prethodi noćnoj kremi. Noćna krema je važna za hidratizaciju i pripremu kože za jutro. U Koreji se teži upotrebi krema s fermentiranim sastojcima poput: soka bambusa, ekstrakta lotusa ili pak voćne vodice koji će osvježiti i nahraniti lice. Iako ova rutina izgleda komplicirano i dugo, zapravo ne iziskuje puno vremena. 


10. Zaštita od sunca 

Zašto? 

Koreanci dobro znaju koliko sunce može oštetiti kožu koja nije zaštićena. Zbog toga je krema za sunčanje sa SPF-om vrlo važan dio njege. Također, ona je najlakši način da kožu zaštitiš od preranog starenja.  Koreanke koriste kremu za sunčanje SVAKI DAN i nerijetko im je to baza za make up  Zašto? Koreanci dobro znaju koliko sunce može oštetiti kožu koja nije zaštićena. Zbog toga je krema sa SPF-om vrlo važan dio njege. Također, ona je najlakši način da kožu zaštitiš od preranog starenja. Koreanke koriste kremu za sunčanje SVAKI DAN i nerijetko im je to baza za make up.