Korejska kozmetika

U Koreji je važna povezanost s prirodom 

 a to se posebno odražava na područje ljepote.

 

Korejska kozmetika usredotočena je na zdravlje, hidrataciju i blistavost kože, i u samim tretmanima koriste više slojeva hidratacije  kako bi obnovili prirodnu funkciju barijere kože, što u cjelini čini vašu kožu otpornijom. 


Svima je poznato kako Koreanke imaju besprijekoran, porculanski ten, koji možemo samo poželjeti. U Koreji se pridaje velika važnost zdravlju i izgledu kože. Teži se sjajnom, blistavom izgledu kože stoga se njega kože lica sastoji od mnogo koraka.


Korejska rutina ljepote u 10 koraka

Istočnjačke žene već stoljećima kožu njeguju na poseban način i tome mogu zahvaliti mladolik izgled i besprijekoran ten. 

Rutina K–beauty njege malo je opsežnija te uključuju duplo čišćenje lica, tonere, esencije, serume, maske, ampule i ostala čuda te inovativne sastojke poput ginsenga, propolisa, filtrata puževe sluzi, centele i PHA kiselina...

Svi rezultati vode postizanju zdravog sjaja iznutra, i stoga vam izdvajamo 10 koraka i proizvode koji se vežu na te korake

1. Uljno čišćenje lica

Zašto? Lice se prvo čisti uljem ili uljnim čistačem, prilikom čega masiramo lice kružnim pokretima kako bi rastopili svu šminku, time ujedno potičemo cirkulaciju za svježiji izgled

Što koristiti?


2. Čišćenje lica na bazi vode

Zašto? Čist = netaknut. 

Prvo, sredstvo za čišćenje na bazi ulja koristi se za otapanje šminke i prljavštine koji sjede na površini vaše kože, omogućujući vašem drugom čistom (obično pjena ili štapić) da se bori protiv onečišćenja i nečistoće iz pora.


Što koristiti?

3. Piling

Zašto? Manje je više za Korejanku, tako da u K-Beauty rutinama nećete naći nijedan hardcore dnevni piling. Dva puta tjedno, s nježnim pokretima.

Što koristiti?

4. Toner

Zašto? Toner uravnotežuje pH i priprema kožu za sljedeće korake kako bi upila sve daljnje proizvode, uz to i dobro hidratizira. 

Što koristiti?

5. Esencije

Zašto?  Esencija je najvažniji korak u Koreji jer djeluje na razini stanica, čineći kožu glatkom, svjetlijom i podatnom.  Nanosi se prstima, pokretima prema gore, počevši od vrata prema čelu uz lagano tapkanje po licu.

Što koristiti?

6. Ampule (serum)

Zašto? Ampule su super koncentrirane verzije esencija. Ove visoko koncentrirane esencije omogućavaju svjetliji ten, uklanjanje pigmentacijskih mrlja, sunčevih pjega, uklanjanje ožiljaka ili zaglađivanje bora. 

Što koristiti?

7. Sheet maske

Zašto? Odličan tjedni tretman koji će vam pomoći da unesete više vlage u vašu kožu, što dovodi do tog neuhvatljivog sjaja od staklene kože.

Pitate se zašto su ove maske posebne u odnosu na klasične? Ove maske bogate su viskom koncentracijama aktivnih sastojaka poput hijaluronske kiseline, kolagena, vitamina E i ostalih hranjivih sastojaka. Obične maske ishlape ili brzo upiju u kožu, dok maske u obliku tkanine održavaju vlažnost na licu, ne hlape i time svi hranjivi sastojci ostaju na vašoj koži i prodiru dubinski u lice.

Što koristiti?


8. Krema za oči

Zašto? Pogledaj korak 1. 

Kako su oči najbrži pokazatelj starosti, treba posvetiti posebnu brigu za to područje. Odaberite kremu koja će hraniti vaše očno područje i spriječiti nastanak bora

Što koristiti?

9. Emulzije i noćne kreme

Zašto? Tajna korejske ljepote je u slojevitom nanosu više proizvoda. Emulzija podrazumijeva kremu koja je lagana, vodenasta i hrani lice. Ona prethodi noćnoj kremiNoćna krema je važna za hidratizaciju i pripremu kože za jutro. U Koreji se teži upotrebi krema s fermentiranim sastojcima poput: soka bambusa, ekstrakta lotusa ili pak voćne vodice koji će osvježiti i nahraniti lice. Iako ova rutina izgleda komplicirano i dugo, zapravo ne iziskuje puno vremena.

Što koristiti?

10. Zaštita od sunca

Zašto? Korejanci dobro znaju koliko sunce može oštetiti kožu koja nije zaštićena, zbog toga je krema sa SPF-om vrlo važan dio njege. Također, ona je najlakši način da kožu zaštitite od preranog starenja.  Koreanke koriste kremu za sunčanje SVAKI DAN i nerijetko im je to baza za make up.

Što koristiti?

Korejska kozmetika koju možete potražiti u našoj ponudi: