Thumbnail 1
Thumbnail 2
UNO karte Paw Patrol slika 1
UNO karte Paw Patrol slika 2
Paw Patrol logo

UNO karte Paw Patrol

(2)

Šifra proizvoda: D6JXKXA

Cijena

7,95 €

Cijena sadrži PDV

  Dostupno odmahDostava kroz 1-4 radnih dana

  DinersVisaMasterCardMaestroKEKS PayPaypal

  UNO karte Paw Patrol - kartaška igra čija su pravila lako razumljiva. Igrači se pokušavaju riješiti svih svojih karata što je brže moguće spajanjem s kartom koja je trenutno na vrhu hrpe. Kartice s posebnim funkcijama pružaju uzbudljivu zabavu i pomažu vam da pobijedite druge igrače!

  Pročitaj više

  Set uključuje dva špila.

  Dimenzije kartice: 4,5 x 8,5 cm

  UNO karte Paw Patrol - kartaška igra smatra se jednom od najpopularnijih društvenih svjetskih igara.

  PRAVILA:

  Po tipu igara UNO karte Paw Patrol - kartaška igra spada u obiteljske društvene igre. Preporučuje se najbolje za 4 igrača, od otprilike 6 godina starosti nadalje. Trajanje igre je u prosjeku 30 minuta. Cilj igre uno je sakupiti ukupno 500 bodova. Bodovi se skupljaju na način da bodove dobiva onaj igrač koji prvi ostane bez karata. Dobiva bodova koliki je zbroj vrijednosti karata ostalih igrača.

  Mogu sudjelovati dvije do deset osoba. Komplet specijalnih karata za igru čini 108 karata. Po 19 karata označenih brojevima od 0 do 9 i slovima u plavoj, crvenoj, žutoj i zelenoj boji. Po dvije su karte u svakoj boji s oznakom +2 (vuci dvije) – sljedeći igrač vuče 2 karte i preskače svoj red na igru. Po dvije karte u svakoj boji za promjenu smjera igre.

  Zatim su tu po dvije karte u svakoj boji za preskakanje igrača koji je na redu za igru. Četiri specijalne karte za promjenu boje (igrač odluči da li će promijeniti boju). Te na kraju četiri specijalne karte s oznakom +4 (sljedeći igrač vuče 4 karte iz kompleta). One su ujedno i za promjenu boje. Ova može biti odigrana samo kada igrač nema ni jednu kartu u traženoj boji (iako može imati s odgovarajućim brojem).

  POČETAK IGRE:

  Prije početka igre svaki igrač izvlači jednu kartu, a onaj koji izvuče najveću (uzimajući one s oznakom 0-9) prvi dijeli. Za početak svako dobiva po 7 karata (jednu po jednu ukrug svaki) počevši od osobe s lijeve strane. Ostale karte na stolu se okreću licem dolje, a karta s vrha hrpe okreće se i određena je početna boja. Prva karta se odlaže pored špila za uzimanje karata.

  Igrač koji prvi igra bira kartu iz ruke na način da se ona mora slagati sa početnom kartom, po broju, boji ili značenju. Sljedeći igrač izbacuje kartu po istom principu tako da se njegova karta tako slaže s kartom igrača koji je igrao prije njega. Ukoliko bi prva karta bila neka od specijalnih karata postupa se prema njezinom značenju. Ako igrač nema što za odigrati od karata koje ima u ruci, on uzima jednu kartu s hrpe. Onda je može baciti ako ta karta odgovara a ako ne odgovara uzima si kartu u ruke a na redu je sljedeći igrač.

  ZAVRŠETAK IGRE:

  Igrač koji obično pri kraju igre postigne da ima pretposljednju kartu mora na glas reći „uno”. Na taj način upozori ostale igrače da će možda u sljedećem potezu kada dođe red na njega završiti igru. Ako to zaboravi a njegova karta dotakne špil za izbacivanje karata te ga netko od igrača upozori, dužan je uzeti dvije karte sa špila, a ako ga nitko ne upozori može završiti igru. Kada nakon izvlačenja karte igrač ne može odigrati, na potezu je sljedeći igrač. Ako se sve karte iz hrpe za uzimanje karata potroše a nitko od igrača ne završi do tada da bi ostao bez karata, uzima se hrpa za izbacivanje karata (osim gornje karte) koja se miješa i stavlja kao nova hrpa za uzimanje karata.

  POBJEDNIK:

  Pobjednikom se smatra onaj igrač koji prvi izbaci sve karte iz ruke. Ako je ta posljednja odigrana karta +2 ili +4 idući igrač mora uzeti 2 odnosno 4 karte koje se također uzimaju prilikom brojanja. Nakon toga se računaju bodovi. Svaki igrač zbraja bodove u kartama koje su mu ostale i ti bodovi se pripisuju bodovima igrača koji je uspio iz ruke izbaciti sve karte. Bodovi se računaju za karte s oznakama 0-9 (nominalna vrijednost), +2 karta (20 bodova), preskok karta (20 bodova), +4 karta (50 bodova), izmjena smjera (20 bodova) i karta promjena boje (50 bodova). Prije novog dijeljenja koje se prenosi na sljedećeg igrača s lijeve strane, karte se skupljaju i miješaju. Pobjednik cijele igre je onaj igrač koji prvi dostigne 500 bodova.

  Dostupno odmahDostava kroz 1-4 radnih dana

  DinersVisaMasterCardMaestroKEKS PayPaypal

  Ocjene kupaca

  5,00 / 5
  ukupno 2 ocjene
  5
  100%
  4
  0%
  3
  0%
  2
  0%
  1
  0%
  Još nema komentara.

  Slični proizvodi