Rođene za krunu   slika 1

Rođene za krunu

  • Šifra: KEQ6VNQ

129,00 kn

Dostupno odmahDostava kroz 3-6 radnih dana

Fascinantna priča o pet iznimnih unuka kraljice Viktorije koje su vladale Rusijom, Španjolskom, Grčkom, Rumunjskom i Norveškom.

Pročitaj više
Sigurna kupovina
Opis

Aleksandra, Ena, Sofija, Marija i Maud, princeze i sestrične, unuke engleske kraljice Viktorije, glavne su protagonistkinje ove knjige. Dok budemo pratili njihove živote od djetinjstva, najvećim dijelom provedenog s bakom u Windsoru, Osborneu i Balmoralu, do bračnog života na dvorovima u Sankt Peterburgu, Madridu, Ateni, Bukureštu i Kristianiji, pred nama će se odvijati iznimno zanimljive pripovijesti.

Priče o Viktorijinim unukama, kraljevskim suprugama čije su međusobno isprepletene sudbine završile na različite načine, uvijek su intrigantno štivo. Rođene u svijetu obilja i moći, u jednom trenutku morale su se suočiti s bolešću, ratovima, progonstvom, samoćom i smrću. Njihovi životi, počevši od Maudina rođenja 1869. godine pa do Enine smrti 1969. godine, obuhvaćaju stogodišnje razdoblje u kojemu su se odvili važni povijesni događaji kao što su Prvi svjetski rat i Oktobarska revolucija.

Utemeljena na dosad neobjavljenim pismima, dnevničkim zapisima, memoarima, diplomatskim dokumentima, sekundarnim izvorima te intervjuima s potomcima protagonistkinja, ova je knjiga vrijedna povijesna studija koja se iščitava poput najboljeg romana.

Specifikacija
ISBN9789535200208
Uvezmeki
Format15,5 x 23,5
IzdavačAmbrozija
Ime autoraJulia P. Gelardi
Broj stranica520
Godina izdanja2018