Thumbnail 1
Nema mjesta za male snove: Hrabrost, imaginacija i stvaranje modernog Izraela slika 1
Školska knjiga logo

Nema mjesta za male snove: Hrabrost, imaginacija i stvaranje modernog Izraela

Šifra proizvoda: XN2NDXV

Cijena

21,11 €

Cijena sadrži PDV

  Dobavljivo po narudžbiDostava kroz 11-21 radnih dana

  DinersVisaMasterCardMaestroKEKS PayPaypal

  Nema mjesta za male snove: Hrabrost, imaginacija i stvaranje modernog Izraela nije obična autobiografija ni povijesna knjiga. Riječ je o putokazu za budućnost namijenjenom prije svega mlađem naraštaju.

  Pročitaj više
  »Ni zbog jednoga od svojih snova ne žalim. Jedino žalim što nisam više sanjao.« –Shimon Peres

  Nema mjesta za male snove: Hrabrost, imaginacija i stvaranje modernog Izraela nije obična autobiografija ni povijesna knjiga. Riječ je o putokazu za budućnost namijenjenom prije svega mlađem naraštaju.
  U ovome jedinstvenom djelu, svojoj jedinoj autobiografiji, Shimon Peres (1923. – 2016.), dobitnik Nobelove nagrade za mir, političar i državnik golema iskustva, piše o najvažnijim odlukama koje je morao donijeti u životu te se prisjeća trenutaka koji su oblikovali njegov život i položili temelje države Izraela. Shimon Peres piše o svojemu doprinosu u izgradnji mlade države te svojoj ulozi u uspostavi izraelskoga nuklearnog programa, ali i o naporima da spasi Izrael od gospodarske propasti te o njegovu pretvaranju u startup naciju. Dakako, piše i o svojoj neumornoj potrazi za mirom.
  Shimon Peres iskreno pripovijeda o događajima koji su obilježili desetljeća povijesti mlade izraelske države podjednako posvećujući pozornost onome što se dogodilo i onome zašto se to dogodilo.
  Razmatrajući središnje trenutke uspona Izraela, Shimon Peres istražuje što ljude čini velikim vođama, kako donositi teške odluke u okruženju nesigurnosti i pogibli, kako se suočiti s izazovom pronalaženja ravnoteže između načela i politike te kako iskoristiti čudesnu moć imaginacije i spontane inovativnosti.
  Pritom ne samo da pokazuje put u bolju budućnost za svoju voljenu zemlju nego i nudi važna i univerzalna razmišljanja korisna mlađim naraštajima, onima koji žele preuzeti vodstvo u politici i poslovnom svijetu, a osobito onima koji žele biti u službi ostvarenja šireg cilja – da naš planet postane sigurnije, mirnije i pravednije mjesto.

  Knjiga je opremljena predgovorom prof. dr. sc. Dragana Primorca Moje prijateljstvo sa Shimonom Persom, pogovorom prof. dr. sc. Mirjane Kasapović Teško breme povijesti te fotografijama iz privatnog i profesionalnog života Shimona Peresa.

  O knjizi:

  "Sebe je smatrao filozofom. Ja sam ga smatrao mentorom i prijateljem. Neki su ga smatrali liderom, a neki političarom. U mojim je očima bio i ostao sanjar, no jedan od malobrojnih sanjara kojemu su se gotovo svi snovi ostvarili."
  prof. dr. sc. Dragan Primorac

  "Shimon Peres bio je div naraštaja utemeljitelja Izraela, neumorni zagovornik mira i vječni optimist koji je živio svoj život prožet osjećajem nade i mogućnosti. Postao je i moj dragi prijatelj i izvor mudrosti za mnoge. Svi mi možemo puno naučiti iz njegove priče koja sada pripada vječnosti."
  Barack Obama, 44. predsjednik Sjedinjenih Američkih Država

  S engleskoga preveo Vedran Pavlić
  predgovor: prof. dr. sc. Dragan Primorac
  pogovor: prof. dr. sc. Mirjana Kasapović

  Dobavljivo po narudžbiDostava kroz 11-21 radnih dana

  DinersVisaMasterCardMaestroKEKS PayPaypal
  Specifikacija
  ISBN9789530600973
  UvezTvrdi
  AutorShimon Peres
  Format15 x 23
  IzdavačŠkolska knjiga
  Broj stranica 188
  Godina izdanja 2021

  Slični proizvodi