Proizvodi za dezinfekciju i zaštitu

Sve na jednom mjestu potrebno za poštivanje mjera prevencije


Dezinfekcija ruku i prostora


Upute za pravilno nošenje maski i rukavica

Bilo da ideš na posao, u trgovinu ili dok se voziš javnim prijevozom, uputno je zaštititi se jednokratnim ili pamučnim maskama za lice. Iako ne predstavljaju 100% zaštitu, pravilnim nošenjem maske za lice stvara se fizička barijera koja štiti od kapljičnog prijenosa zaraze i usporava strujanje izdahnutog zraka. Nošenje zaštitnih maski je znak pažljivog ophođenja prema osobnom zdravlju i zdravlju drugih ljudi, a time doprinosiš i podizanju svijesti o potrebi fizičke distanciranosti. Izdvojili smo ponudu zaštitnih maski za lice provjerenih proizvođača koje su izrađene uz preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. 

Maske za lice izrađene su od gušće tkanih dvoslojnih pamučnih materijala te su namijenjene za svakodnevnu upotrebu. Za optimalnu zaštitu, masku za lice potrebno je pravilno nositi i to tako da čvrsto prijanja uz lice pokrivajući nos i usta te ju ne dirati rukama dok se nosi. Višekratne maske potrebno je svakodnevno prati i mijenjati ako se smoče.

Zaštita ruku i lica propisana  je i za poslovne subjekte, prvenstveno blagajnike, poslužitelje i djelatnike koji su u čestoj interakciji s kupcima i dodiru s robom. Za vrijeme kontakta s kupcem, radnici trebaju nositi zaštitnu masku na ispravan način (da pokriva nos i usta). Ukoliko je moguće, uputno je koristiti i zaštitne rukavice, prvenstveno ako se rukuje s hranom i pićem ili ako se fizički dodiruje klijenta. Za poslove koji iziskuju blisku interakciju i kontakt s kupcima, poput frizerskih salona, salona za uljepšavanje, brijačnica i sl. savjetuje se zaštititi oči ili još bolje cijelo lice. U radnom prostoru potrebno je osigurati dezinfekcijska sredstva na vidljivom mjestu kako bi djelatnici učestalo mogli dezinficirati ruke.

Upute za dezinfekciju

Da bi svaki dom ostao čist i sigurno dezinficiran pripremili smo efektivna sredstva za dezinfekciju ruku i radnih površina. Ovisno o tvojim potrebama, odaberi sredstva za dezinfekciju u obliku gela, tekućine ili spreja te s lakoćom dezinficiraj ruke i prostorije u domu.

Za objekte poput trgovina, poslovnica i ugostiteljskih objekata pogledaj široki izbor proizvoda za čišćenje i dezinfekciju radnih prostora. Prema preporuci Stožera, na ulazu u trgovinu kupcima treba osigurati dispenzer s dezinfekcijskim sredstvom uz jasnu napomenu ''obvezna dezinfekcija ruku''. Naša preporuka su beskontaktni dozatori za dezinfekciju ruku jer su jednostavni za postavljanje i praktični za upotrebu. Uz to je potrebno redovito brisati kvake i rukohvate na vratima te ostale površine koje kupci često dodiruju i to dezificijensima na bazi alkohola.

Daljnje upute za provedbu mjera prevencije obvezuju na rad u dvije smjene ako je radno vrijeme duže od 10h. Između smjena potrebno je osigurati sat vremena razmaka te to vrijeme iskoristiti za čišćenje i dezinfekciju površina. Za sterilizaciju radnog prostora pogledaj našu široku ponudu sredstava za profesionalno čišćenje, a za održavanje higijenskih standarda na propisanoj razini predlažemo ugradnju dispenzera za sapun.

UV sterilizatori

Za 100% dezinfekciju i zaštitu odaberi UV sterilizatore i dezinfekcijske lampe. Uz pomoć UV svjetla ove lampe i sterilizatori učinkovito uništavaju opasne viruse i mikroorganizme, čak i one otporne na kemijska dezinfekcijska sredstva na bazi klora. Pogodne su za korištenje u domaćinstvima i poslovnim prostorima. Uz pomoć UV LED dezinfikatora brzo i jednostavno se steriliziraju ručnici, obuća i odjeća te radne površine i sanitarni čvorovi. Glavna prednost UV sterilizatora je što nisu opasni po ljudsko zdravlje, a njihovim korištenjem ne stvaraju se štetni nus-proizvodi pa su i iznimno ekološki prihvatljivi.

Zaštita radnog prostora

Upute za zaštitu kupaca i radnika

Odlukama stožera definirano je ponašanje osoba u radnom prostoru uz preporuku za implementaciju novih oblika zaštite djelatnika i kupaca. Ove mjere prevencije posebno se odnose na ugostiteljske objekte, hotele, kafiće, restorane i brojne uslužne djelatnosti u kojima dolazi do kontakta između prodavača i potrošača. 

Uz preporuku za uvođenje beskontaktnog plaćanja, savjetuje se da svi poslovni objekti prostorno osiguraju razmak od minimalno dva metra između poslužitelja (blagajnika) i kupca prilikom posluživanja i plaćanja robe. Preporuča se ugradnja zaštitnih pregrada na mjestu posluživanja i na blagajni kako bi se fizički odvojilo blagajnika od kupca. Za hotele, restorane i kafiće koji imaju velike vanjske terase savjetuje se postavljanje ogradnih panela između stolova čime bi se kupce dodatno zaštitilo. Za osobe koje rade u pripremi hrane i pića kao i za osobe u sektoru zdravstva potrebno je osigurati zaštitne jednokratne navlake za cijelo tijelo ili barem navlake za obuću i kosu

Kako bi se dodatno povećala higijena i dezinficiranost kako poslovnih tako i privatnih objekata, pripremili smo široku ponudu dezobarijera, odnosno antibakterijskih otirača koji uz pomoć posebnog dezinfekcijskog sredstva učinkovito uklanjaju sve mikroorganizme s obuće. Na taj se način preventivno djeluje već prije samog ulaska u poslovni prostor.

Za maksimalnu zaštitu kupaca i radnog osoblja

Mjere prevencije u trgovinama tekstilom

Upute za zaštitu odjeće i tekstila

Za trgovine tekstilom kao što su razni butici, outleti i modne kuće preporuča se prodaja bez isprobavanja odjeće što se prvenstveno odnosi na svu odjeću koja se oblači i svlači preko glave. Ukoliko je isprobavanje nužno, tada se savjetuje izdvajanje odjevnih predmeta iz prodaje na tri dana ili dezinfekcija vrućom parom. Upravo zato smo izdvojili posebna ručna (vertikalna) glačala na paru pomoću kojih ćeš na jednostavan i praktičan način dezinficirati isprobanu odjeću. Pogledaj naš široki izbor vertikalnih glačala na paru i ubrzaj svoje poslovanje.