RECEPT Teriyaki stir fry s piletinom i povrćem

Teriyaki stir fry s piletinom i povrćem by Marodi

SASTOJCI (za 4 osobe):

3 žlice ulja

300 g pilećeg fileta

2 žlice škrobnog brašna

1 manji ljubičasti luk

1 manja tikvica

2 mrkve

1 crvena paprika

100 g gljiva shiitake

2 mlada luka

100 g kikirikija (slani ili neslani, po želji)

sol, papar

250 g Marodi No. 3 spaghettina

malo sezama i mladog luka za posluživanje


Teriyaki umak:

5 žlica soja sosa

3 žlice meda

1,5 žlica rižinog ili bijelog vinskog octa

4 češnja češnjaka

komadić đumbira veličine oko 2x2 cm

3-4 žlice vode

Priprema

Piletinu narežite na trakice pa posolite i pospite škrobnim brašnom.

Povrće očistite i narežite na trakice.

Umak pripremite tako da pomiješajte sve sastojke, s time da češnjak i đumbir treba što bolje usitniti (protisnuti, naribati ili sitno nasjeckati).

U woku ili dubljoj tavi zagrijte ulje pa na jakoj vatri prepržite piletinu dok se ne zazlati. Izvadite ju, a na preostaloj masnoći pržite povrće na jakoj vatri, uz često miješanje, oko 6-7 minuta, dok se lijepo ne zapeče ali ostane hrskavo. Dodajte kikiriki i piletinu i sve promiješajte. Zalijte umakom i kuhajte oko 5 minuta.

Spaghettine skuhajte prema uputama na pakiranju i iscijedite pa dodajte u povrće.


Posluživanje

Promiješajte, pospite svježe sjeckanim mladim lukom i sezamom i odmak poslužite. Dobar tek!