Tuna i leća u umaku od rajčice s tjesteninom na Podravkin način
SASTOJCI (za 4 osobe):
300 g tjestenine fusilli Zlato polje
240 g kuhane zelene Podravka leće
Eva tuna komadići u biljnom ulju (160 g)
500 ml Passate Podravka
2 češnja češnjaka
1/2 žlice šećera
500 ml maslinova ulja
50 g krušnih mrvica
1/2 žlice Vegeta Natur Mediteran
Salut sol sa smanjenom količinom natrija
PRIPREMA:
1. Na ulju kratko popržite sitno sjeckani češnjak, dodajte pasiranu rajčicu, šećer, začinite Salutom i Vegetom Natur mediteran i na laganoj vatri kuhajte oko 5 minuta.
2. Ocijedite tunu i dodajte u umak i dolijte oko 2 dl vode te dodajte krušne mrvice.
3. Leću isperite i ocijedite te dodajte u umak. Sve zajedno kratko prokuhajte, po potrebi posolite.
4. Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi, isperite pod mlazom vode te dodajte u umak. Sve zajedno promiješajte i poslužite.
Posluživanje: Kod posluživanja ukrasite s peršinom i maslinama.