Recept: Tuna i leća u umaku od rajčice s tjesteninom

Tuna i leća u umaku od rajčice s tjesteninom na Podravkin način


SASTOJCI (za 4 osobe): 

300 g tjestenine fusilli Zlato polje

240 g kuhane zelene Podravka leće

Eva tuna komadići u biljnom ulju (160 g)

500 ml Passate Podravka

2 češnja češnjaka

1/2 žlice šećera

500 ml maslinova ulja

50 g krušnih mrvica

1/2 žlice Vegeta Natur Mediteran

Salut sol sa smanjenom količinom natrija

PRIPREMA:

1. Na ulju kratko popržite sitno sjeckani češnjak, dodajte pasiranu rajčicu, šećer,  začinite Salutom i Vegetom Natur mediteran i na laganoj vatri kuhajte oko 5 minuta.

2. Ocijedite tunu i dodajte u umak i dolijte oko 2 dl vode te dodajte krušne mrvice.

3. Leću isperite i ocijedite te dodajte u umak. Sve zajedno kratko prokuhajte, po potrebi posolite.

4. Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi, isperite pod mlazom vode te dodajte u umak. Sve zajedno promiješajte i poslužite.

Posluživanje: Kod posluživanja ukrasite s peršinom i maslinama.