TOP 10 ženskih i muških parfema za ljeto

Dodaj završni touch svom ljetu uz vrhunski parfem ili toaletnu vodu! Prepusti se ljetnim notama i odaberi miris za sebe iz široke ponude na Bazzaru. Odakle krenuti? Za tebe smo izdvojili 10 popularnih parfema za žene i muškarce!

P.S. Jesi li znao za trik kako zadržati dugovječnost otvorenog parfema? S obzirom da je jedan od parfemskih sastojaka alkohol on s vremenom počne isparavati, pogotovo ako je na toplome. Kako bi to usporio stavi svoje parfeme (pogotovo one koji čekaju zimsku sezonu) u hladnjak. Ako ti je u kuhinjskom hladnjaku gužva u ponudi je i kozmetički hladnjak 😉

Ljetni favoriti za žene

Ljeto je savršeno vrijeme za osvježenje vaše kolekcije mirisa! 

Ljetni parfemi često sadrže svježe citrusne note što su limun, mandarina i bergamot. One donose trenutnu svježinu i energiju, savršene za vruće ljetne dane. Uz citrusne note, popularne su i lagane cvjetne note poput jasmina, ruže i lavande koje svakom mirisu dodaju dozu ženstvenosti.

Prilikom odabira ljetnog parfema, važno je da uzmete uzeti u obzir vlastite preferencije, ali i prilike u kojima ćete ga nositi. Za dnevne aktivnosti preporučuju se laganiji i svježiji mirisi, dok za večernje izlaske možete odabrati nešto intenzivnije i trajnije. Ne zaboravite da parfem treba biti produžetak vaše osobnosti, pa tako odaberite miris koji najbolje odražava vaš stil!

Muški ljetni parfemi

Od citrusnih nota koje prizivaju osjećaj svježine do onih morskih koji vas mentalno prenose na more, izbor je velik. Pogledajte najpopularnije muške ljetne mirise koji ne samo da osvježavaju, već i ostavljaju trajan dojam!

Kako odabrati savršen ljetni parfem?

Niste i dalje sigurni koji odabrati? Bez brige... Donosimo nekoliko korisnih savjeta kako odabrati savršen parfem za ljeto!

#1 Razmislite o notama

Za ljetne mjesece idealni su lagani i svježi mirisi. Citrusne note poput limuna, bergamota i mandarine posebno su popularne jer pružaju osjećaj svježine i čistoće. Cvjetni mirisi poput jasmina, ruže i lavande također su odličan izbor jer pružaju sofisticiranu, ali ne pretešku aromu.

#2 Parfem ili toaletna voda?

Ljetni parfemi često dolaze u raznim formulacijama, od eau de toilette do eau de parfum. Eau de toilette je lakši i idealan za vruće dane, dok eau de parfum sadrži veći postotak mirisnih ulja i pruža dugotrajniju aromu koja može biti primjerenija za večernje događaje.

#3 Prilagodite parfem prilici

Vaš dnevni parfem može biti laganiji i svježiji, idealan za plažu ili šetnje gradom, dok za večernje izlaske možete odabrati malo intenzivnije i toplije note. Ako ljeti često posjećujete formalna događanja, razmislite o parfemima s osvježavajućim cvjetnim i blagim drvenastim notama koji neće biti preteški u toplijim mjesecima.

#4 Testiranje parfema

Pri odabiru parfema, važno je testirati miris na svojoj koži jer interakcija s vašiom kožom može promijeniti kako parfem miriše. Nanesite malo parfema na zapešće i pričekajte nekoliko minuta da se razvije kako biste osjetili miris koji se razvio.

#5 Trajnost mirisa

Jeste li znali da visoke temperature mogu utjecati na trajnost vašeg parfema? Ljeti je poželjno odabrati parfeme na bazi alkohola jer se brže isparavaju, ali ostavljaju svjež, dugotrajan trag. Također, možete razmotriti i korištenje parfemskih losiona, kupki ili ulja za tijelo koji mogu pomoći u produljenju trajnosti vašeg omiljenog mirisa.


Što čekate? Uživajte u ljetnim danima uz novi parfem!