Veganska kozmetika

Što je zapravo veganska i cruelty-free kozmetika?


Postoji mnogo zbunjujućih žargona oko termina veganske kozmetike, npr. oznaka  "cruelty free" je jedan od primjera, pri čemu mnogi pretpostavljaju da su jedno te isto.

Veganska kozmetika znači odsutnost životinjskih sastojaka, dok se "cruelty free" odnosi na proizvod koji nije testiran na životinjama. 

Veganska kozmetika je u mnogim slučajevima "cruelty free" , međutim, dva termina ne idu uvijek jedan uz drugi.

Drugim riječima, moguće je da je veganski proizvod testiran na životinji, a "cruelty free" sadrži životinjske sastojke.

U osnovi, veganska kozmetika su sredstva za šminkanje, njegu kose i njegu kože koja ne sadrže proizvode životinjskog podrijetla ili sastojke životinje poput lanolina, kolagena, želatine, albumina, karmina, pčelinjeg voska itd. 

Koža je najveći organ tijela koji ima brojne zaštitne uloge. Kako svakodnevno tretirate kožu, odražava se na vaše cjelokupno zdravlje i izgled.

 Veganski proizvodi za njegu kože osiguravaju da vaša koža dobiva samo hranjive tvari na bazi biljaka koje s vremenom imaju blagotvorne učinke na cijelo tijelo.

Kako saznati je li kozmetika testirana na životinjama?

Ako ne želite koristiti kozmetičke proizvode koji su testirani na životinjama, važno je znati nekoliko čimbenika. 

Glavni pokazatelj da je vaša kozmetika "cruelty free" su simboli na pakiranju koje morate naučiti pravilno čitati.

Ako pronađete ikonu zeca, kozmetika je na "bijelom" popisu organizacija za zaštitu životinja.


Benefiti veganske kozmetike


  • Veganski proizvodi za njegu kože ne sadrže lanolin za koji se zna da ima svojstva začepljenja pora.
  • Veganska kozmetika formulirana je s hipoalergenim sastojcima koji nježno djeluju na kožu. Oni koji imaju osjetljivu kožu ili kožne alergije mogu smatrati ove proizvode posebno korisnim.

  • Veganski proizvodi za njegu kože su lagani i bogati sastojcima na bazi biljaka koji lako hidratiziraju kožu.
Prepustite se svojim osjetilima i iskoristite prednosti veganske kozmetike s izdvojenim brandovima veganske kozmetike koje možete potražiti na Bazzaru:

Zašto koristiti vegansku kozmetiku?


Naša koža apsorbira do 60% proizvoda koji na nju nanesemo - zastrašujuća je pomisao misao da su ti proizvodi sintetički, prerađeni i prepuni konzervansa, kemikalija i toksina. 
Ako zbog istih prilagođavate svoju prehranu, zašto ne biste i svoju beauty rutinu učinili zdravijom?Jesu li veganski proizvodi učinkoviti?

 Jesu li skuplje? Imaju li dug rok trajanja? 

Istina je da su bez životinjskih sastojaka veganski proizvodi zapravo bolji za vašu kožu, posebno ako ste netko s osjetljivom ili kožom sklonom stanju. Životinjski sastojci mogu biti oštri i začepiti pore, pa su veganski proizvodi umirujuća alternativa. Veganska kozmetika u načelu nije skuplja u odnosu na komercijalnu. Mnogi vjerovatno koriste nešto od veganske kozmetike, a da ni ne znaju.

Kupi po kategoriji: