Vodič za kupnju badića prema obliku tijela

Svaka žena je posebna, a upravo takvo je i svako žensko tijelo. Stoga ne treba ni očekivati da će svaki kupaći kostim stajati jednako svakome. Srećom, badići dolaze u velikom broju kombinacija i boja što je odlična prilika da svatko za sebe pronađe onaj koji mu najbolje stoji i u kojem se najbolje osjeća. 

Znate li da se oblici ženskog tijela mogu kategorizirati u pet tipova? Svaki tip ima svoje jedinstvene karakteristike i ljepotu. 

Jabuka 

Uska ramena, prosječna veličina grudi, tanke noge bez oblina i izraženi trbuh glavne su karakteristike građe tijela poput jabuke. Prilikom kupnje kupaćeg kostima, kome je to važno, glavni cilj je skrenuti pozornost s trbuha. Rješenje su jednodijelni badići ili dvodijelni badići s gaćicama visokog struka ili pak kupaće u obliku bokserica. 

Mogućnost je i bacanje fokusa na gornji dio uz modele s upadljivim uzorkom, bojom ili dodacima poput volana. 


Pješčani sat 

Naglašene obline i uzak struk karakteristike su ženskog tijela koje je građeno poput pješčanog sata, što je jedan od najpoželjnijih oblika, a time i najzahvalniji za izabrati kupaći kostim

Treba pripaziti na pravilan izbor veličine badića, a dobro je što se većina (dvodijelnih) badića može kupiti odvojeno, u različitim veličinama. 

Kruška 

Uska ramena, manje grudi i naglašeni donji dio tijela opisuju kruškoliku građu ženskog tijela. Tu je najbolje izbjeći bikini modele s tankim trakicama, ali i bokserice koje bi samo dodatno naglasile taj donji dio tijela. 

Kod građe kruške dobro je vizualno naglasiti gornji dio tijela uz jarke boje i upadljive uzorke. 


Mrkva

Izražena ramena i nenaglašene obline opisuju građu tijela poput mrkve. Kod ovakve sportske građe možete izabrati bikini model s tankim trakicama na vezanje za iluziju izraženih bokova ili jednodijelne badiće koji dodatno mogu istaknuti atletsku formu. 

Ravni, kockasti oblik

Široka ramena, neizraženi struk, male grudi i ravan trbuh čine pomalo kockasti oblik tijela. Za bujniji dojam grudi dobar odabir su gornji dijelovi koji su podstavljeni ili imaju volane, a uz oskudniji model donjeg dijela vizualno se povećava stražnjica. Sviđaju ti se jednodijelni badići? Kod kockaste građe tijela izaberi one koji su dvobojni i to na način da su svijetlije boje na sredini, a tamnije sa svake strane struka.

Veće grudi 

Neovisno o obliku tijela, kod većih grudi dobro je izabrati deblje naramenice i gornji dio s košaricama za optimalnu potporu. Izbjegnite modele bez naramenica ili s vezanjem oko vrata. 

Male grudi

Izvrstan odabir su volani, kao i tanke naramenice s vezanjem oko vrata ili modeli bez naramenica. 

Veličina i održavanje

Naposlijetku, imajte na umu važnost biranja prave veličine, jer će vam se manji broj badića urezivati u tijelo. Također, obratite pozornost i na kvalitetu i boju materijala, to jest, hoće li kupaći kostim biti proziran.  

Za duži vijek badića dobro je isprati ga odmah nakon plaže, kako sol ne bi nagrizla boju i materijal, a nije loše izbjeći badiće s plastičnim kopčama ili ukrasima koji zbog izloženosti suncu mogu (prerano) puknuti ili se oštetiti.