Među brojnim vrstama rajčica, Solania proizvodi i San Marzano rajčicu koja je prepoznata u cijelom svijetu kao premium sorta te ju koriste brojni vrhunski chefovi u pripremi svojih jela.
Posebnost je stekla zahvaljujući jačem intenzitetu okusa uz istovremeno manju kiselost, a unutrašnjost ploda sadrži mani broj sjemenki uz nešto deblje „meso“ u usporedbi s klasičnom rajčicom.
Kako bi San Marzano rajčica zadovoljila sve kriterije i zaista bila San Marzano, između ostalog, mora biti uzgojena točno na određenom geografskom području; u podnožju vulkana Vezuva, nedaleko grada Napulja. San Marzano rajčica tvrtke Solania uzgojena je upravo na tom prostoru, a kao potvrdu još od 1996. godine ponosno nosi zaštićenu oznaku zemljopisnog podrijetla.
U našoj ponudi uz mnoge druge proizvode kao što je žuta oguljena rajčica, možete pronaći i pravu, izvornu, San Marzano oguljenu rajčicu.