Bazzar cijeni vašu privatnost. Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Klikom na "Prihvaćam" pristajete da treće strane, uključujući Facebook, mogu koristiti kolačiće i druge tehnologije za prikupljanje informacija s ove web-lokacije i drugdje na internetu te korištenje tih informacija za pružanje usluga mjerenja i ciljanih oglasa. Saznaj više

Anticelulitna njega

Što je celulit te kako ga se riješiti?

Jednostavno rečeno – celulit je masno tkivo, a nastaje kao poremećaj koji zahvaća kožu i potkožno masno tkivo te dovodi do poremećaja cirkulacije i ravnoteže tekućine u organizmu. Obično se pojavljuje na predjelu bedara, stražnjice i trbuha. 

Celulit je, bez sumnje, jedan od najvećih problema s kojima se suočava gotovo svaka žena. Naime, prema procjenama, između 85 i 98% žena ima problema s celulitom. Iako se nekad smatrao simbolom bogatstva jer je bio karakterističan za žene koje uživaju u kvalitetnoj hrani i ništa ne moraju raditi, danas je celulit neprijatelj žena i znak nebrige, lošeg životnog stila i manjka tjelesne aktivnosti.


Na celulit možete djelovati na nekoliko načina:

  • Prilagodite prehranu - ono smo što jedemo nije bez razloga rečeno. Svakako, ako jedemo previše masti, unosimo previše šećera i soli, to će se odraziti na našem tijelu, ne samo putem težine već i u izgledu naše kože.
  • Vježbajte - vježbanje je također vaš saveznik protiv celulita. Kombinirajte kardiovaskularne vježbe i vježbe snage. Vježbanjem ćete eliminirati masne naslage iz tijela te zategnuti kožu.
  • Njegujte svoju kožu - njega kože ne mora uključivati skupe kreme. Naprotiv, uključuje upravo ono što si možemo priuštiti – toplo, hladan tuš. Nakon tuširanja, potaknite cirkulaciju u nogama i stražnjici tako da izmjenjujete toplu i hladnu vodu. 
          Nakon tog tretmana, potrebno je kožu hidratizirati. Odaberite kremu koja najbolje paše vašoj koži.
  • Smanjite stres - stres negativno utječe na cjelokupan organizam čovjeka. Opustite se omiljenom aktivnošću, šetnjom u prirodi ili wellnessom. 

27 proizvoda u kategoriji Anticelulitna njega