Cappuccino, jedan od najomiljenijih napitaka širom svijeta, savršen je spoj espressa, zagrijanog mlijeka i pjenastog mliječnog vrha, poznat po svojoj kremastoj teksturi i bogatom okusu.
27 proizvoda
Priprema cappuccina zahtijeva vještinu i pažnju kako bi se postigla savršena ravnoteža između espressa, mlijeka i pjene. Prvo, napravite espresso koristeći kvalitetnu kavu i prilagodite mljevenje kako biste postigli željenu jačinu i okus. Zagrijte mlijeko na umjerenoj vatri, pazeći da ne dođe do vrenja. Kada je mlijeko zagrijano, aparatom za izradu pjene stvorite kremastu pjenu. U šalici za cappuccino, kombinirajte espresso i zagrijano mlijeko u omjeru koji vam odgovara. Zatim dodajte pjenu na vrh napitka, stvarajući karakterističan sloj pjene koji je simbol cappuccina. Po želji, možete koristiti i dodatke za kavu kao što je cimet, čokolada ili kakao za dodatnu aromu. Uživajte u svakom gutljaju ovog klasičnog talijanskog napitka koji će vas osvojiti svojim bogatim okusom i kremastom teksturom.
Raznolikost cappuccina na tržištu pruža priliku svakom ljubitelju kave da pronađe savršenu varijaciju koja odgovara njihovim osobnim preferencijama. Od tradicionalnog cappuccina, koji je savršen balans espressa, mlijeka i pjene, pa sve do suhog cappuccina s manje pjene i intenzivnijim okusom espressa, izbor je velik.
Zaronite u bogatstvo okusa i aroma koje vam donose Frank i Jacobs cappuccino, dva brenda koja su preobrazila klasični cappuccino u pravo umjetničko djelo.Frank cappuccino, snažan i pun karaktera, savršen je za one koji traže robustan okus uz tradicionalnu kremastu teksturu. Frankc ti nudi ne samo klasičnu verziju ovog omiljenog napitka, već i uzbudljive varijante poput Irish cappuccino, vanilije i čokolade. S druge strane, Jacobs cappuccino očarava svojom nježnošću i sofisticiranim balansom, nudeći šalicu punu topline i bogatog okusa koji se dugo pamti.
Dodatne, kreativne varijante poput cappuccina s dodatkom cimeta ili orašastih aroma nude jedinstvena i inovativna iskustva uživanja u kavi. Uz klasične sastojke, sve je popularnija upotreba biljnih napitaka u pripremi cappuccina. Biljna mlijeka poput sojinog, bademovog, zobenog ili kokosovog mlijeka nude alternativu za one koji izbjegavaju mliječne proizvode ili jednostavno žele isprobati nešto novo. Svaka šalica cappuccina nudi priliku za otkrivanje novih okusa i stvaranje osobnog iskustva uživanja u kavi, prilagođenog individualnim ukusima i željama.