Intex masažni bazeni

Intex masažni bazeni pružaju luksuzno iskustvo opuštanja uz kombinaciju topline i masaže. Ovi visokokvalitetni bazeni su jednostavni za postavljanje i održavanje, idealni za svaki dom. Uživajte u spa doživljaju u udobnosti vlastitog dvorišta s Intex masažnim bazenima.

Masažni bazeni sve su popularniji među ljubiteljima opuštanja i wellnessa kod kuće. Među najpopularnijim izborom kada je u pitanju kupnja bazena izdvaja se brend Intex. Ovi bazeni nude vrhunski doživljaj hidromasaže, a omogućit će vam da uživate u blagodatima tople, pjenušave vode u udobnosti vlastitog doma. U nastavku smo izdvojili sve prednosti Intex masažnih bazena, a uz to smo istražili kako se koriste, održavaju i čiste.

Postavljanje Intex masažnog bazena

Postavljanje Intex masažnog bazena jednostavan je proces koji ne zahtijeva posebne alate ili stručnu pomoć.

#1 Odaberite lokaciju:

 • Prvi korak je odabir ravne i čvrste površine za bazen. Idealno bi bilo postaviti bazen na terasu, dvorište ili bilo koje mjesto s ravnom i stabilnom podlogom. Također, važno je da provjerite kako nema oštrih predmeta koji bi mogli oštetiti dno bazena.

#2 Raspakirajte proizvod:

 • Intex masažni bazeni dolaze u kompaktnom pakiranju koje sadrži sve potrebne komponente uključujući: bazen, pumpu, filtar, poklopac i priručnik s uputama. Pažljivo raspakirajte sve dijelove i provjerite jesu li svi na broju i neoštećeni.

#3 Napunite bazen zrakom:

 • Koristeći priloženu pumpu, napunite bazen zrakom. Pumpa će obično imati nekoliko različitih priključaka za različite dijelove bazena, a slijedite upute u priručniku kako biste pravilno napunili bazen.

#4 Napunite bazen vodom:

 • Nakon što je bazen napuhan, vrijeme je za punjenje vodom. Priključite vrtno crijevo i napunite bazen do označene razine. Ovisno o veličini bazena, ovaj proces može trajati od nekoliko minuta do nekoliko sati.

#5 Ugradnja filtra i grijača:

 • Slijedite upute za ugradnju filtra i grijača. Filtracijski sustav osigurava čistu i bistru vodu, dok grijač omogućuje održavanje željene temperature vode.

Korištenje Intex masažnog bazena

Korištenje Intex masažnog bazena vrlo je jednostavno, a sastoji se od nekoliko koraka.

1. Uključivanje i postavljanje temperature:

 • Kada je bazen napunjen vodom i svi sustavi su pravilno postavljeni, uključite grijač i postavite željenu temperaturu. Preporučena temperatura za hidromasažu je između 36 °C i 40 °C.

2. Aktivacija masažnih funkcija:

 • Intex masažni bazeni opremljeni su sustavom mlaznica koje pružaju opuštajuću hidromasažu. Pritiskom na tipku, aktivirajte masažne mlaznice i prepustite se masaži u vodi.

 • Broj mlaznica varira ovisno o modelu, ali obično se kreće od 100 do 140 mlaznica i omogućuje ravnomjerno raspoređivanje masaže po cijelom bazenu. Vrste masaža koje nude Intex bazeni uključuju nježnu masažu mjehurićima, koja je idealna za opuštanje nakon dugog dana te intenzivniju masažu koja pomaže u ublažavanju napetosti mišića i poboljšanju cirkulacije. Ove masaže su posebno korisne za osobe koje pate od bolova u leđima, vratu ili zglobovima jer pomažu u smanjenju upale i pritom povećanju fleksibilnosti.
3. Korištenje dodataka:

 • Mnogi Intex masažni bazeni dolaze s dodatnim priborom kao što su nasloni za glavu, držači za piće i LED rasvjeta, a služe kako bi dodatno poboljšali iskustvo masaže. Također, preporučujemo da pogledate šaroliku ponudu Intex opreme za bazene za koju smo sigurni da će vas oduševiti.

Održavanje Intex masažnog bazena

Redovito održavanje proizvoda ključno je za njihovu dugovječnost i učinkovitost, a isto vrijedi i za vaš Intex masažni bazen.

Provjera kvalitete vode:

 • Redovito provjeravajte pH vrijednost i razinu klora u vodi. Idealna pH vrijednost trebala bi biti između 7.2 i 7.8. Koristite testne trake kako biste pratili ove parametre, a kemikalije dodajte po potrebi.

Čišćenje filtra:

 • Filtracijski sustav treba redovito čistiti kako bi ostao učinkovit, a preporučuje se ispiranje filtra svakih tjedan dana i zamjena filtra svakih nekoliko mjeseci, ovisno o učestalosti korištenja.

Redovito pražnjenje i ponovno punjenje:

 • Preporučuje se pražnjenje i ponovno punjenje bazena svakih 3 do 4 mjeseca kako bi se osigurala svježina vode.

Upravo je prilikom pražnjenja prilika za temeljito čišćenje unutrašnjosti bazena. Koristite meku krpu ili spužvu i blagi deterdžent kako biste očistili stijenke i dno bazena. Izbjegavajte abrazivne materijale koji bi mogli oštetiti površinu. Čišćenje Intex masažnog bazena relativno je jednostavno, ali zahtijeva redovitu pažnju kako bi se održala higijena i funkcionalnost.

Jednako je važno i površinsko čišćenje te je važno da povremeno očistite površinu vode od lišća, insekata i drugih nečistoća koristeći mrežicu za bazene. Ovaj jednostavan korak pomaže u održavanju čistoće vode.

Nemojte zaboraviti ni na dezinfekciju jer upravo ona može spriječiti rast bakterija i algi. Koristite proizvode namijenjene za dezinfekciju bazena i slijedite upute proizvođača.

Koje su sve prednosti Intex masažnih bazena?

Mnogo je prednosti koje nude Intex masažni bazeni, a koje ih čine izvanrednim izborom za svakog tko želi uživati u hidromasaži kod kuće.

1. Pristupačnost:

Kada ih usporedimo s tradicionalnim jacuzzijima ovi bazeni su znatno povoljniji, a nude slične funkcionalnosti.

2. Jednostavnost postavljanja:

Postavljanje Intex masažnog bazena ne zahtijeva stručnu pomoć niti složene alate, svatko može postaviti bazen pridržavajući se jednostavnih uputa.

3. Prenosivost:

Za razliku od fiksnih jacuzzija, Intex masažni bazeni su prijenosni i mogu se lako premjestiti ili pohraniti kada se ne koriste. Ovo je posebno korisno za one koji nemaju stalno mjesto za bazen ili ga žele koristiti sezonski.

4. Masažna terapija:

Masažne mlaznice pružaju terapeutsku hidromasažu koja pomaže u opuštanju mišića, smanjenju stresa i poboljšanju cirkulacije. Ova terapija može biti korisna za osobe s bolovima u mišićima ili zglobovima.

5. Obiteljska zabava:

Intex masažni bazeni savršeni su za obiteljsko okupljanje i zabavu. Djeca će uživati u igri u vodi, dok odrasli mogu uživati u opuštanju i masaži.

Savjeti za što duže korištenje Intex masažnog bazena

Kako biste maksimalno iskoristili svoj Intex masažni bazen, slijedite ove savjete:

1. Postavljanje zaštitnog poklopca: Kada se bazen ne koristi, uvijek ga prekrijte zaštitnim poklopcem. Ovo će pomoći u održavanju čistoće vode i spriječiti ulazak nečistoća.

2. Korištenje kemikalija za bazen: Koristite odgovarajuće kemikalije za održavanje čistoće i pH ravnoteže vode. Uvijek pripazite da slijedite upute proizvođača i redovito provjeravajte razinu kemikalija.

3. Redovito provjeravanje opreme: Važno je i da redovito provjeravajte sve dijelove bazena, uključujući pumpu, grijač i filtar, a sve to kako biste bili sigurni da svi sustavi rade ispravno. Poznato je kako pravovremeno održavanje može spriječiti veće kvarove.

4. Održavanje temperature: Držite temperaturu vode na ugodnoj razini, posebno tijekom hladnijih mjeseci. Idealna temperatura za opuštanje je između 36 °C i 40 °C.

5. Planiranje redovitog održavanja: Postavite raspored redovitog održavanja bazena kako biste osigurali dugotrajnost i učinkovitost. Uključite aktivnosti poput čišćenja

Modeli Intex barena

Intex nudi širok asortiman masažnih bazena, a donosimo pregled nekoliko popularnih modela koji se izdvajaju svojim karakteristikama, dimenzijama, kapacitetom i dodatnim funkcionalnostima:

1. Intex PureSpa Bubble Massage:

Ovaj model nudi 120 masažnih mlaznica koje stvaraju opuštajuće mjehuriće, promjer bazena iznosi 196 cm, a visina 71 cm. Bazen može primiti do 795 litara vode i to ga čini idealnim za do četiri osobe. Uz to, PureSpa Bubble Massage dolazi s integriranim sustavom za kontrolu temperature i jednostavnim digitalnim kontrolnim panelom. Također, uključuje naslone za glavu i LED rasvjetu za poboljšano iskustvo opuštanja.

2. Intex PureSpa Jet & Bubble Deluxe:

Riječ je o luksuznom modelu koji kombinira 140 mlaznica za mjehuriće i 4 snažne masažne mlaznice koje pružaju intenzivniju masažu. Njegov promjer je 216 cm, a visina 71 cm. Kapacitet vode je 1098 litara, a to omogućuje udobno korištenje za do šest osoba. Jet & Bubble Deluxe ima napredni sustav za pročišćavanje vode, a dolazi s grijačem vode koji može postići temperaturu do 40 °C. Ovaj model također ima integrirane LED svjetiljke i naslone za glavu za dodatnu udobnost.

3. Intex PureSpa Plus:

PureSpa Plus ima 140 mlaznica koje pružaju nježnu hidromasažu. Promjer bazena je 216 cm, a visina 71 cm. S kapacitetom od 1098 litara ovaj bazen je savršen za obitelji ili veće grupe. Model uključuje napredni sustav grijanja, digitalni kontrolni panel, a dolazi s dodatnim priborom poput držača za piće i filtera za vodu.

4. Intex Greywood Deluxe:

Greywood Deluxe nudi 140 mlaznica za mjehuriće koje su kombinirane s modernim dizajnom i drvenom teksturom. Promjer bazena je 216 cm, a visina 71 cm. Bazen može primiti do 1098 litara vode. Dodatne funkcije ovog modela su napredni grijač, sustav za pročišćavanje vode i integrirana LED rasvjetu. Dolazi s digitalnim kontrolnim panelom koji omogućuje jednostavno upravljanje svim funkcijama.

5. Intex Sahara Tan Spa:

Model nudi 140 mlaznica koje stvaraju opuštajuće mjehuriće u vodi, a promjer bazena je 196 cm dok je visina 71 cm. S kapacitetom od 795 litara idealan je za do četiri osobe. Sahara Tan Spa dolazi s integriranim sustavom za kontrolu temperature, LED rasvjetom i naslonima za glavu. Sustav pročišćavanja vode osigurava da voda ostane čista i svježa.

Na samom kraju, savjetujemo da provjerite i ostalu ponudu Intex bazena koji su također poznati po svojoj kvaliteti i izdržljivosti te mogu upotpuniti vaše iskustvo odmaranja i opuštanja.