Zimske gume

Zimske gume neophodan su dio opreme svakog vozila tijekom hladnijih mjeseci. Odabir pravih zimskih guma ključan je za sigurnu i učinkovitu vožnju tijekom hladnih, zimskih mjeseci. Zimske gume su specijalizirane za niske temperature i zahtjevne uvjete vožnje, poput snijega, leda i mokrih cesta. Ovaj vodič će vam pomoći da razumijete što čini dobru zimsku gumu i kako odabrati najbolju opciju za vaše vozilo i stil vožnje.

Zašto su zimske gume važne

 • Poboljšana trakcija: Zimske gume imaju dublje šare i napravljene su od mekše gume koja ostaje fleksibilna na niskim temperaturama, pružajući bolju trakciju.
 • Kratki zaustavni put: One smanjuju zaustavni put vozila na zaleđenim ili snijegom pokrivenim cestama.
 • Bolja kontrola vozila: Zimske gume pružaju bolju kontrolu vozila u zimskim uvjetima, što smanjuje rizik od skliznuća i nesreća.
 • Karakteristike zimskih guma

  • Dublje šare: Omogućuju bolje odvodnjenje vode i snijega s puta, smanjujući rizik od akvaplaninga.
  • Specijalna smjesa gume: Izrađene su od materijala koji ostaju mekši na niskim temperaturama, pružajući bolje prianjanje.
  • Oznake na gumi: Većina zimskih guma ima oznaku "M+S" (blato i snijeg) ili simbol pahuljice unutar planine, što ukazuje na to da su gume testirane i odobrene za zimske uvjete.

  Popularni brendovi zimskih guma

 • Michelin: Poznat po svojoj izdržljivosti i performansama na snijegu.
 • Continental: Nudi izvrsnu upravljivost i performanse na mokrim i skliskim površinama.
 • Bridgestone: Fokusira se na stabilnost i učinkovitost u teškim zimskim uvjetima.
 • Goodyear: Razvija gume koje pružaju dobru trakciju kako na suhim tako i na mokrim cestama.
 • Hankook: Hankook je pionir u korištenju naprednih materijala i dizajna šara koji poboljšavaju trakciju, smanjuju potrošnju goriva i pružaju veću udobnost vožnje.
 • Popularni modeli zimskih guma

  Odabir zimskih guma

  Zimske gume su ne samo zakonski obavezne u mnogim zemljama tijekom zimskih mjeseci, već su i ključne za sigurnost. One su dizajnirane da pružaju bolju trakciju na hladnoj podlozi, što je ključno za kontrolu vozila i smanjenje rizika od prometnih nesreća u zimskim uvjetima.

  Veličina i specifikacije guma: Provjerite preporučene specifikacije za vaše vozilo, uključujući veličinu, nosivost i indeks brzine.

  Tip gume: Postoje različiti tipovi zimskih guma, uključujući one za putnička vozila, SUV-ove i teretna vozila. Odaberite tip koji odgovara vašem vozilu.

  Oznake na gumi: Tražite gume s oznakom "M+S" (blato i snijeg) i simbolom pahuljice unutar planine, što ukazuje na to da su gume testirane za zimske uvjete.

  Dubina šara i dizajn profila: Dublji šareni profil osigurava bolje prianjanje i odvodnju vode ili snijega. Posebni dizajn profila može smanjiti buku i povećati udobnost vožnje.

  Smjesa gume: Zimske gume imaju smjesu gume koja ostaje elastična i pri niskim temperaturama, osiguravajući bolje prianjanje.

  Cjenovni razred: Cijena može biti važan faktor, ali ne zaboravite da je ulaganje u kvalitetne zimske gume ulaganje u sigurnost.

  Održavanje i skladištenje zimskih guma

  • Pritisak zraka: Redovito provjeravajte pritisak zraka u gumama, posebno tijekom hladnih mjeseci.
  • Istrošenost šara: Redovno provjeravajte dubinu šara i zamijenite gume kada je potrebno.
  • Skladištenje: Kada nisu u upotrebi, gume treba skladištiti na suhom i tamnom mjestu.

  Zimske gume akcija

  U našoj ponudi pronađi najveći izbor zimskih guma poznatih brendova, svih dimenzija - od klasičnih auto guma do auto guma za SUV vozila, kombije, odnosno za sve vrste teretnih vozila.

  Zimske gume: Vaš ključ za sigurnu vožnju u zimskim uvjetima

  Zimske gume su ključan faktor za sigurnu vožnju tijekom zimskih mjeseci. Pravilnim odabirom, održavanjem i skladištenjem zimskih guma, možete osigurati maksimalnu sigurnost i performanse vašeg vozila u najtežim vremenskim uvjetima. Ulaganje u kvalitetne zimske gume ne samo da poboljšava sigurnost, već i smanjuje stres tijekom vožnje u zimskim uvjetima.

  Zimske gume po brendovima

  3894 proizvoda u kategoriji Zimske gume

  3.894 proizvoda