POLJOPRIVREDA I RAZVOJ - Josip Defilippis slika 1
Školska knjiga

POLJOPRIVREDA I RAZVOJ - Josip Defilippis

  • Šifra: 32MQ4E

130,00 kn

Dostupno odmah! Dostava kroz 4-8 radna dana

Knjiga se bavi problemima razvoja poljoprivrede i njezine uloge u društvenome, gospodarskome i prostornom razvoju. Ona upućuje na međusobnu povezanost – uvjetovanost razvoja društva, gospodarstva, korištenja prostora i poljoprivrede, naglašavajući...

Pročitaj više
Sigurna kupovina
Opis
Knjiga se bavi problemima razvoja poljoprivrede i njezine uloge u društvenome, gospodarskome i prostornom razvoju. Ona upućuje na međusobnu povezanost – uvjetovanost razvoja društva, gospodarstva, korištenja prostora i poljoprivrede, naglašavajući paralelizam između svjetske i nacionalne povijesti te utemeljenost razvoja poljoprivrede u Hrvatskoj i razvoja svjetskih poljoprivreda. Knjiga ispunjava prazninu u našoj literaturi spoznajama kompleksnosti poljoprivrednoga i ukupnog razvoja.Iz recenzija...


... Knjiga prof. Defilippisa povijest je svjetske i hrvatske poljoprivrede. Studiozan je prikaz povijesnih činjenica, načina života i odnosa, poljoprivrednog razvitka, proizvodnje hrane, tržišta hrane, razvoja stanovništva i njegovaživljenja, i to od samih početaka do danas. Rad je izvoran i jedinstven, pisan s mnogo znanstvene istančanosti, a čitatelju omogućuje da s lakoćom sazna kako su ljudi živjeli i hranili se u raznim vremenima. Zato se čitanje knjige preporučuje kao korisnoštivo svima koje zanima poljoprivreda, njezin razvoj i njezino mjesto u gospodarskom i društvenom razvoju, kako u svijetu, tako i na području današnje Hrvatske.

dr. sc. Stipe Radinović... Temeljno je obilježje ove knjige da je pisana metodom povijesnog pristupa i obuhvaća vrijeme od prapovijesti do danas. Autor odabire poseban rakurs prikaza i analize, kako i sam kaže u uvodu, „koji obrazlaže izvore, promjene i ulogu poljoprivrede u sudbini i razvoju čovjeka i njegovog življenja”.

... Prvi i drugi dio knjige obrađuju ista povijesna razdoblja, razlika je u teritorijalnom obuhvatu, tj. u prvom se dijelu obuhvaća svjetski pregled, a u drugome pregled samo hrvatskog teritorija. Naravno, u prvom dijelu knjige autor podjednaku pozornost pridaje svim povijesnim epohama, a u drugom se dijelu, zbog razumljivih razloga, više usredotočuje na vrijeme od pojave tržne poljoprivrede u Hrvatskoj.

... Ova zanimljiva i poučna knjiga ispunjava doista veliku prazninu u literaturi o poljoprivrednoj znanosti i poljoprivrednim fenomenima kroz povijest.

prof. dr. sc. Ivo Šimunović


 
Šifra: 031145
ISBN: 978-953-0-31145-9
Broj stranica: 204
Uvez: BROŠIRANI UVEZ
Format: 16,8x24 cm
dodaj u košaricu