Šifra proizvoda: AX9D6Q3
4,60 €/kg
Cijena sadrži PDV
Heljda
Pročitaj višeTradicionalna žitarica s bogatom primjenom u kuhinji.
Heljda (poznata i kao hajda, hajdina, ajda, eljda ili jelda) često se svrstava među žitarice, iako zapravo pripada zeljastom povrću. Posebno se preporučuje u hladnijem dijelu godine jer od svih žitarica najviše grije organizam.
Može se kuhati i pripremati kao kaša za juhe i popečke, a od heljdinog brašna izrađuju se ukusna peciva, kruh, palačinke, muffini te japanski soba rezanci. Preporučuje se lagano popržiti zrna prije kuhanja za puniji okus.
Upute za uporabu: kuhati 30 minuta u omjeru voda : heljda = 2:1.
Posebni atributi
Organski proizvod
Pogodno za vegane
Kompostabilno pakiranje
Nutritivne vrijednosti na 100 g
Energija: 1513 kJ / 362 kcal
Masti: 1,7 g
od kojih zasićene masne kiseline: 0,3 g
Ugljikohidrati: 76,0 g
od kojih šećeri: 0,1 g
Bjelančevine: 9,3 g
Sol: < 0,01 g
Sastojci: heljda iz ekološkog uzgoja. Može sadržavati gluten, kikiriki, orašasto voće, soju i sezam u tragovima.
Podrijetlo: kodni broj i zemlja podrijetla sirovine otisnuti kod eko znaka.
Distributer: Biovega d.o.o., Majstorska 1E, 10000 Zagreb, Hrvatska.
Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži.
Uvjeti čuvanja: čuvati na suhom i hladnom mjestu.
Podaci na web shopu su informativnog karaktera i redovito se ažuriraju u skladu s promjenama proizvođača.