Sušena tjestenina od krupice durum pšenice. Visoka kvaliteta Marodi tjestenine glavna je razlikovna značajka, a utemeljena je na dva ključna elementa: visokoj kvaliteti sastojaka i kvalitete proizvodnje.
Pročitaj višeTjestenina sadrži vrlo malo masnoća, do 2,5 g na 100 g proizvoda. Bogata je vlaknima pa se probavlja dulje i osjećaj sitosti traje dulje, kao i proteinima koji su neophodni za rast i razvoj organizma. Tjestenina je hrana s niskim glikemijskim indeksom (GI ispod 50), što znači da ne utječe znatno na podizanje šećera u krvi. Izbjegavanje naglih oscilacija razine šećera u krvi je dobro za prevenciju bolesti srca i krvnih žila, povišene razine kolesterola, dijabetesa tip II, te debljine.
Sve u svemu, tjestenina je dobar odabir za osobe koje paze na svoju liniju!
SADRŽI VITAMINE B KOMPLEKSA
Žitarice i jaja su dobar izvor vitamina B kompleksa, koji utječu na prevenciju umora te sprečavaju promjene raspoloženja i anemiju.
SASTAVNI JE DIO MEDITERANSKE PREHRANE
Mediteranska prehrana je najzdraviji način prehrane na svijetu – na Mediteranu žive 4 od top 10 najzdravijih naroda na svijetu. Među njima su i Talijani koji jedu tri puta više tjestenine od Hrvata.
PRIGODNA JE ZA SVAKO DOBA DANA
Doručak
Ručak
Užina
Večera
Prosječne prehrambene vrijednosti za 100g proizvoda:
ENERGETSKA VRIJEDNOST: 1589 kj / 374 kcal
MASTI: 1.53g od kojih od kojih zasićene masne kiseline 0.30g
UGLJIKOHIDRATI: 75,8g od kojih šećeri 0.83g
VLAKNA: 0.62g
BJELANČEVINE: 14.12g
SOL: 0.02g
SASTOJCI: Krupica od tvrde pšenice (DURUM), voda