Tako jednostavno, a tako fino
Panna Cotta prevedeno s talijanskog znači kuhano vrhnje - zvuči jednostavno, zar ne? Tradicionalna priprema ove svima dobro poznate slastice kompleksna je za većinu koji se upuste u njenu izradu, a za sve one koji nemaju vremena za kuhinjske avanture tu je Dolcela. U samo 5 minuta pripremite Panna Cottu s preljevom od aromatične maline koja ju okusom savršeno upotpunjava. Panna Cotta i maline, dva djela savršene cjeline!
Pročitaj višeTako jednostavno, a tako fino
Za 4 porcije • Vrijeme pripreme cijelog deserta s preljevom: 5 min • Vrijeme miksanja 1 min! • Bez kuhanja
Priprema
1. Pripremite 4 staklene čaše ili posudice. 2. U posudu prikladnu za miksanje ulijte 250 ml hladnog mlijeka i 200 ml slatkog vrhnja te dodajte sadržaj mješavine za pripremu deserta. Miješajte električnom miješalicom na srednjoj brzini točno 1 minutu kako bi dobili desert odgovarajuće gustoće, prikladne za izlijevanje u čaše. 3. Pripremljeni desert ulijte u čaše i stavite u hladnjak za vrijeme dok pripremate preljev s malinama. Uputa za pripremu preljeva s malinama: 1. U posudu ulijte 50 ml hladne vode i usipajte Mješavinu za preljev. Miješajte pjenjačom 1,5 min. 2. Iz hladnjaka izvadite čaše s desertom pa na svaku čašicu dodajte po 1 žlicu pripremljenog preljeva. 3. Ostavite da se hladi u hladnjaku najmanje 30 min. prije serviranja.
Čuvati: na suhom i hladnom mjestu.
Trajanje: 12 mjeseci.
Pakiranje: PET/PE vrećica + komercijalna kartonska kutija 120 g.
Sastojci
mješavina za desert: šećer, modificirani škrob, dekstroza, jestiva želatina (goveđa), aroma, bojilo (beta karoten). Sastojci mješavine za preljev s malinama: šećer, dekstroza, modificirani škrob, liofilizirane maline u prahu 8 %, maltodekstrin, aroma, kiselina (limunska kiselina), zgušnjivači (guar guma, ksantan guma).
Nutritivne vrijednosti
Energetska vrijednost | 383 kcal / 1626 kJ |
---|---|
Masti | = 0.1 g |
- zasićene masne kiseline | = 0 g |
Ugljikohidrati | = 92 g |
- šećeri | = 67 g |
Bjelančevine | = 3.3 g |
Sol | = 0.18 g |
Na 100 g proizvoda |