Raspucanci od naranče - RECEPT blogerice SHEdonist

Miris Božića donosi radost u kuhinju. Raspucanci od naranče savršeno upotpunjuju blagdane.

Raspucanci od naranče - RECEPT blogerice SHEdonist

U suradnji s blogericom @shedonist_ana donosimo vam jednostavan i ukusan recept za keksiće, raspucance od naranče uz sastojke iz Bazzarovog Supermarketa

RASPUCANCI OD DOMAĆE NARANČE:


*POSTUPAK: 

Na laganoj vatri otopite maslac i ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu. U posudu stavite šećer, vanilin šećer i koricu naranče (neprskane domaće) pa prstima povežite. dodajte otopljeni maslac, sok od naranče i jaja pa pjenjačom dobro umutite. 

Na kraju dodajte brašno i prašak za pecivo i miješajte dok smjesa ne postane jednolična. Prekrijte folijom i spremite u hladnjak na 2h ili preko noći.

Žlicom vadite smjesu veličine oraha (cca 25g), oblikujte u kuglicu, stavite prvo u kristal šećer pa u šećer u prahu. Poredajte na pleh koji ste prekrili papirom za pečenje tako da između svake kuglice ostane 2cm (jer će se raširiti prilikom pečenja).

Pecite na 180C oko 10-12 minuta. Čim dobiju laganu smeđu boju ispod vadite van.

Ostavite da se ohlade pa ih pospremite u limenu kutiju.

SAVJET VIŠE: 

Umjesto naranče možete koristiti limun. 

U slast!

Želiš još ideja? Pogledaj kako je TikTokerica Annie uz kalupe s Bazzara napravila cake popse koji su nas sve oduševili!