Ovaj ajvar pripremljen je po tradicionalnoj recepturi koja mu daje specifičan domaći okus. Da bi se to postiglo, koristi se tradicionalna obrada i pažljive metode pripreme koje uključuju: organske sastojke te kuhanje ajvara kao u starim vremenima, u malim posudama, u serijama koje ne prelaze 60 kg. U pripremi i prženju ajvara koristi se i organsko hladno prešano suncokretovo ulje.
Ajvar je izvrsno predjelo na tostu i brusketama. Kao prilog, dobro se slaže s pečenim ili prženim jelima. Greenfood Ajvar se može koristiti za obogaćivanje kuhanih jela, tako što će dodati posebnu notu svakome jelu. Ovaj ajvar može biti idealan za umake, salate, tjesteninu, pizzu i sl.
Sastojci: Crvena paprika*, Patlidžan*, Hladno prešano suncokretovo ulje*, Sol
*Iz organskog uzgoja
Prehrambena vrijednost na 100g
Energija 95kCal/401KJ
Bjelančevine 1,5g
Ugljikohidrati 2,4g
od toga šećeri 0,6g
Masti 4,5g
od toga zasićene kliseline 0g
Sol 1g