Voćna rakija šljivovica zasigurno je najpoznatija hrvatska rakija
Obzirom na dugu tradiciju i raširenost, bio je pravi izazov napraviti je vrhunskom.
Već na početku odlučili smo da nema kompromisa niti u jednoj fazi proizvodnje.
Koristimo samo vrhunsko voće u punoj zrelosti iz kojeg odvajamo košticu i peteljku te na fermentaciju ide čisti pire od šljive, bez ikakvih drugih primjesa ili dodanih šećera.
Fermentacija se odvija u potpuno zatvorenom i kontroliranom sustavu na optimalnoj temperaturi.
Pečenje rakije u kotlu od kovanog bakra poseban je doživljaj a mirisi koji se tada šire destilerijom predstavljaju vrhunac uloženog truda.
Nakon dvostruke destilacije, rakija jakosti 65 % alkohola puni se u bačve od slavonskoga hrasta u kojima dozrijeva.
Svaka boca gotove rakije prošla je kroz naše ruke i ponosni smo na svoj proizvod. Pozivamo vas da ju kušate i osjetite »vrtlog užitka«! Najbolje poslužiti ohlađeno na 16°C.
Zabranjena je prodaja alkoholnih pića i drugih pića koja sadrže alkohol osobama mlađim od 18 godina.