Ovaj ajvar pripremljen je po tradicionalnoj recepturi koja mu daje specifičan domaći okus. Da bi se to postiglo, koristi se tradicionalna obrada i pažljive metode pripreme koje uključuju: organske sastojke te kuhanje ajvara kao u starim vremenima, u malim posudama, u serijama koje ne prelaze 60 kg. U pripremi i prženju ajvara koristi se i organsko hladno prešano suncokretovo ulje.
Ajvar sa vrganjima ima uravnotežen blagi okusom sa pečenim paprikama sa roštilja i notom dima koji dodatno izražava miris i okus uz poseban dodatak vrganja koji ga čine posebnim.Ajvar je izvrsno predjelo na tostu i brusketama. Kao prilog, dobro se slaže s pečenim ili prženim jelima. Greenfood Ajvar se može koristiti za obogaćivanje kuhanih jela, tako što će dodati posebnu notu svakome jelu. Ovaj ajvar može biti idealan za umake, salate, tjesteninu, pizzu i sl.
Sastojci: Crvena paprika*, Patlidžan*, Vrganji*, Hladno prešano suncokretovo ulje*, Sol
*Iz organskog uzgoja
Prehrambena vrijednost na 100g
Energija 358kCal/85KJ
Bjelančevine 1,5g
Ugljikohidrati 2,4g
od toga šećeri 0,6g
Masti 4,5g
od toga zasićene kiseline 0g
Sol 1g
Trenutno nedostupno