Nastavak za raviole za svakodnevnu izradu lijepe i tanke tjestenine punjene nadjevom po želji kod kuće 3 * 30 mm veličina raviola
Pročitaj više
Teško je naći nekoga tko ne voli tjesteninu u bilo kojoj od njezinih varijanti. Karakteristično za mediteransku kuhinju, vrlo je jednostavano za pripremu i svestrano, potiče kreativnost u kuhinji i može se kombinirati s raznim namirnicama.
Okus domaće tjestenine je bolji od najbolje industrijske tjestenine. Razne svježe tjestenine mogu se napraviti samo od brašna i jaja. Takoder se mogu dodati boje i različiti okusi poput špinata, šafrana, tinta od lignji, te ostalih začina.
Postupak pripremeZa izradu tijesta za tjesteninu (za 6 osoba) trebat će vam 500 g brašna i 5 jaja (na sobnoj temperaturi) ili čašu mineralne vode. U zdjelu stavite brašno i jaja te snažno promiješajte vilicom ili ručnom mutilicom. Zatim mijesite rukama dok ne postane glatko, oko 10 minuta. Možete dodati malo vode ako je jako suho, ili malo više brašna ako je smjesa premekana. Napravite malu kuglu od tijesta: kad se zalijepi za prste bit će spremna. Stavite na pobrašnjenu podlogu i izrežite male komadiće: sada dolazi na red rad sa strojem za tijesto.
Valjci stroja za razvlačenje tijesta imaju pozicije za do 9 debljina različite tjestenine, koje se biraju poravnavanjem birača brojeva, u poziciji 1 debljina je oko 3 mm, a može se smanjiti na 0,2 mm.
Unesite u stroj za izradu jedan od komada tijesta, a zatim okrenite ručku; ponovite nekoliko puta, preklapajući tijesto, dok tijesto ne dobije pravilan oblik. Zatim prebacite u položaj 2 i zamotajte samo jednom. Tako možete nastaviti smanjivati debljinu dok vam ne bude po volji.
Tjesteninu sušite najmanje sat vremena i već možete kuhati po želji.
Ručni stroj za obradu tjestenine